Opiskelijalähettiläs 2023–2024 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Kira Haataja. Opiskelen matemaattis-luonnonteellisessä tiedekunnassa biologiaa. Sivuaineina minulla on biolääketiede ja tekoälyn monitieteinen opintokokonaisuus.”

Miten päädyit opiskelemaan biologiaa Turun yliopistoon?

”Olin lukiossa kiinnostunut translationaalisesta lääketieteestä ja luonnontieteistä. Luin, että Turun yliopistossa on fysiologian ja genetiikan linja biologian laitoksella, mikä antoi minulle mahdollisuuden hakea itseä kiinnostavalle alalle. Biolääketiede ja tekoäly sivuainemahdollisuuksina olivat ehdottomasti myös minua puoleensavetävä tekijä Turun yliopistossa. Pystyin yhdistämään täällä tutkintooni kaikki minua innostavat aiheet.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Opiskelijaystävät ja laaja sekä lämminhenkinen opiskelijayhteisö. Ehkä Suomen rikkain tapahtumakulttuuri sekä inhimilliset kohtaamiset lehtorien ja henkilökunnan kanssa. Turun yliopiston kansainvälisyys ja tulevaisuuteen tähtäävä tutkimustyö.

Tunnen opiskelevani aidosti tulevaisuuden alaa, joka on samalla jännittävää, mutta tuo toisaalta turvaa tulevaisuuden työllistymisestä. En vielä tarkalleen tiedä, missä tulen työskentelemään, mutta Turun yliopistossa minulla on tilaa kasvattaa osaamistani ja intohimoani alaani kohtaan. Ja mikä parasta, Turku opiskelukaupunkina on aivan mahtava!”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Nuorena vastasin pitkään kysyjille vahvalla itseluottamuksella, että minusta tulee palomies-pelastaja. Vähän vanhempana totesin kuitenkin, että olen loputtoman utelias ja kiinnostunut siitä, ”miten kaikki toimii”. Sitä kautta päädyinkin Turkuun opiskelemaan biologiaa.

Nyt toivon rakentavani itselleni uraa lääkekehityksen parissa. Jonkinlaista pelastajan hommaa parhaimmillaan kai sekin! Työskentely muiden ihmisten auttamiseksi on kuitenkin aina ollut minulle päivänselvä ajatus.”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Lempipaikkani kampuksella on Aurumilta löytyvä CampusSportin kuntosali. Siellä on aina hyvä pöhinä päällä ja aivot nollautuvat tehokkaasti urheilun parissa.

En tiedä, miten lempipaikka Turussa voisi olla mikään muu kuin Turun saaristo! Olen viettänyt elämäni parhaat kesät saaristossa purjehtien. Turun saaristo on mielestäni yksi maailman kauneimmista ympäristöistä. Mikä parasta, Turun saaristoon pääsee helposti tutustumaan julkisilla kulkuvälineillä aivan kaupungin keskustasta.”

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Suurimman osan vapaa-ajastani käytän CampusSportin saleilla voimanoston parissa. Sen lisäksi kuulun TuKoResiin (Turun korkeakoulujen reserviläiset), jossa käyn harrastamassa pistooliammuntaa. Kesät vietän rakkaan elämänmittaisen harrastukseni parissa eli purjehtien Turun saaristossa ja Itämerellä. Teen myös töitä varastotyöntekijänä opintojeni ohella saadakseni hieman extrarahaa matkusteluun ja erilaisiin elämyksiin. Olen lähes koko ajan liikkeessä ja keksin aina jotain tekemistä tyhjiin hetkiin. Minut saa todella herkästi mukaan kokeilemaan uusia juttuja!”