Ella Toppari

Tähtitieteen opiskelija Ella

Opiskelijalähettiläs 2023–2024 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Ella, tähtitieteen maisteriopiskelija matemaattis-luonnontieteellisestä tiedekunnasta. Sivuaineina kandivaiheessa minulla on matikka ja menetelmäopinnot.”

Miten päädyit opiskelemaan tähtitiedettä Turun yliopistoon?

”Olin kiinnostunut tähtitieteestä ja Turku oli lähin paikka, joka tarjosi sen opetusta.Lisäksi harrastan partiota, ja Turkuun ja sen lähialueille keskittyy paljon partiotapahtumia, mikä motivoi hakeutumaan tänne.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Olen kiinnostunut opiskelualastani, ja koen täällä olevan hyviä opintoihin liittyviä mahdollisuuksia.”

Mikä on unelma-ammattisi?

"Minulla ei ole varsinaista unelma-ammattia, mutta toivon löytäväni työn, jossa viihdyn. Olin viime kesänä mukana tekemässä kokoonpanoa eräässä avaruusfysiikan projektissa ja pidän siitä, että saan tehdä asioita käsilläni, joten jokin tämänsuuntainen työ kiehtoisi. Olen myös kiinnostunut tiedekasvatuksesta ja tykkään yleisönäytösten vetämisestä planetaariolla. Tällä hetkellä tulevaisuudensuunnitelmani töiden suhteen on, että saa nähdä, mihin elämä vie."

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

"Lempipaikkani kampuksella oli ennen Quantumin kirjasto, mutta sen muutettua Teutorille uusi lempipaikka on vielä hakusessa. Galilein kahvilan teeasema on aika vahvoilla.

Lempipaikkani Turussa on (aika tylsästi) oma koti, ja hyvänä kakkosena on tällä hetkellä kylpylän höyrysauna."

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Tällä hetkellä olen töissä Tuorlan tähtitorneilla Avaruuspuisto Väisälässä. Opiskelin kampaajaksi ennen fysiikan opintojen aloittamista, ja teen edelleen satunnaisesti keikkahommia kampaajana.

Harrastan partiota, käsitöitä ja taidetta sekä historiallista miekkailua.”