Sähköinen tenttiminen

Turun yliopiston sähköinen tenttipalvelu "Exam" https://exam.utu.fi mahdollistaa opintojaksotenttien, uusintakuulustelujen, kirjallisuustenttien, sana- ja välikokeiden kypsyysnäytteiden ja muiden henkilökohtaisten tenttien joustavan toteuttamisen tietokoneella videovalvotussa tilassa.

Tenttien vastuuopettajat määrittelevät sähköisesti suoritettavissa olevat tentit ja aikataulut, joiden puitteissa tenttiminen on mahdollista. Opiskelijat voivat varata tenttiaikoja varauskalenterista 30 päivää eteenpäin sekä muuttaa tekemäänsä varausta ja perua varauksen ennen tentian alkua.

  • Tutkinto-opiskelijoiden sähköiset tentit löytyvät Nettiopsun Tentit-valikosta "Sähköiset tentit (tenttiakvaario)" -sivuilta.
  • Avoimen yliopiston opiskelijoille tiedotetaan sähköisistä tenteistä Avoimen yliopiston Nettiopsun opetusohjelmissa.
  • Exam - järjestelmässä toteutettavista henkilökohtaisista tenteistä ja kypsyysnäytteistä opiskelija saa sähköpostia, kun tentti on varattavissa. Sähköpostissa on linkki, josta pääsee varaamaan ajan tenttiin.

Sähköiset tentit  tehdäään videovalvotuissa tenttitiloissa (tenttiakvaarioissa).  Sähköinen tenttipalvelu mahdollistaa tenttimisen iltaisin, viikonloppuisin ja kesäaikaa. Exam-tenttejä voi tehdä kaikissa tenttiloissa Turussa (Agora, Publicum ja Turun kauppakoreakoulu), Porin yliopistokeskuksessa, Rauman OKL:ssa ja Vaasassa Akademillissa. Käytössä olevat tilat näkyvät Examin varauskalenterista. Tenttitilat on lukittu. Kulkuavaimina käytetään opiskelijakorttia, kulku- ja tulostuslätkää tai lainattavaa kulkukorttia. Tarkemmat tilakohtaiset ohjeet  ja tentin valvontaan liittyvät ohjeet löytyvät opiskelijan ohjeesta (linkki sivun lopussa).

Myös muiden korkeakoulujen opiskelijat voivat tehdä Exam-tenttejä Turun yliopisto kauppakorkeakoulun tenttitilassa.

> Ohje muiden yliopistojen opiskelijoille Exam-tentin tekemiseen Turun yliopiston tenttitilassa

Alla linkit opiskelijoiden ja opettajien sähköisen tenttipalvelun ohjeisiin:

Palvelun tuki ja ylläpito:
Käyttöehdot ja sähköisen tentin yleiset periaatteet

Käyttäessäsi sähköistä tenttipalvelua sitoudut noudattamaan käyttöehtoja. Ehdot tiivistettynä:

  1. Sähköisessä tentissä noudatetaan Turun yliopiston opintojohtosääntö (pdf).

  2. Sähköisen tentin yleiset periaatteet

  3. Opiskelija suostuu siihen, että kulunvalvonnan, videovalvonnan ja tenttijärjestelmän tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.

  4. Sähköisessä tentissä on voimassa Turun yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.

  5. Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen sähköisen tenttipalvelun tietosuojailmoitus (Tenttis -järjestelmä, Exam-järjestelmä) sekä sähköisen tenttipalvelun videovalvonnan tietosuojailmoitus (pdf).