Sähköinen tenttiminen

Exam-tenttitilojen hygienia- ja kulkuohjeet

Pese ennen tenttiin menoa kädet ja pyyhi desifioivilla liinoilla näppäimistö, hiiri ja kosketuspinnat. Tiloissa huolehditaan turvaetäisyyksistä.

Sairaana ei saa mennä tenttimään. Peru tai muuta varaus heti, jos et pääse tekemään tenttiä varaamanasi aikana.

Kulku yliopistojen rakennuksiin ja Exam-tenttitiloihin onnistuu vain Turun yliopiston kulkutunnisteiden avulla Exam-tenttiin ilmoittautuneille (lainattavat kulkukortit eivät ole käytössä). Rakennuksiin kulku on pääovista, joista löytyy myös puhelinnumerot, jos kulkutunniste ei toimi (ma-pe klo 8-15.30). Poistu tenttitilasta ja rakennuksesta heti tentin jälkeen.

Jos sinulla ei ole henkilökohtaista kulkulätkää, voit noutaa oman kulkulätkäsi IT-palvelupisteiltä ma-pe. Soita rakennuksen pääovessa olevaan numeroon, niin pääset sisään.Lätkän saaminen edellyttää, että sinulla on aktiiviset UTU-tunnukset. Noudon jälkeen aktivoi lätkään kulkuoikeus läheisellä monitoimilaitteella. Kulkuoikeus tulee voimaan kolmen päivän kuluessa aktivoinnista.

Tiloissa huolehditaan henkilöiden välisistä turvaetäisyyksistä ja koneista joka toinen on käytössä. Tenttitilojen siivousta on tehostettu. Tiloissa on desifioivia käsipyyhkeitä, joilla ohjeistetaan tenttijät pyyhkimään näppäimistö, hiiri ja kosketuspinnat ennen tenttikoneen avaamista. Opiskelijoita oheistetaan hygieniassa eikä sairaana saa mennä tenttimään. Varaus tulee perua tai muuttaa heti, jos opiskelija ei pääse tekemään tenttiä varaamanaan aikana.

Lisätietoja: exam@utu.fi

****

Turun yliopiston sähköinen tenttipalvelu "Exam" https://exam.utu.fi mahdollistaa opintojaksotenttien, uusintakuulustelujen, kirjallisuustenttien, sana- ja välikokeiden kypsyysnäytteiden ja muiden henkilökohtaisten tenttien joustavan toteuttamisen tietokoneella videovalvotussa tilassa.

Tenttien vastuuopettajat määrittelevät sähköisesti suoritettavissa olevat tentit ja aikataulut, joiden puitteissa tenttiminen on mahdollista. Opiskelijat voivat varata tenttiaikoja varauskalenterista 30 päivää eteenpäin sekä muuttaa tekemäänsä varausta ja perua varauksen ennen tentian alkua.

  • Tutkinto-opiskelijoiden sähköiset tentit löytyvät Nettiopsun Tentit-valikosta "Sähköiset tentit (tenttiakvaario)" -sivuilta.
  • Avoimen yliopiston opiskelijoille tiedotetaan sähköisistä tenteistä Avoimen yliopiston Nettiopsun opetusohjelmissa.
  • Exam - järjestelmässä toteutettavista henkilökohtaisista tenteistä ja kypsyysnäytteistä opiskelija saa sähköpostia, kun tentti on varattavissa. Sähköpostissa on linkki, josta pääsee varaamaan ajan tenttiin.

Sähköiset tentit  tehdään videovalvotuissa tenttitiloissa (tenttiakvaarioissa).  Sähköinen tenttipalvelu mahdollistaa tenttimisen iltaisin, viikonloppuisin ja kesäaikaa. Exam-tenttejä voi tehdä kaikissa tenttiloissa Turussa (Agora, Publicum, Teutori ja Turun kauppakorkeakoulu), Porin yliopistokeskuksessa, Rauman OKL:ssa ja Vaasassa Akademillissa. Käytössä olevat tilat näkyvät Examin varauskalenterista. Tenttitilat on lukittu. Kulkuavaimina käytetään opiskelijakorttia, kulku- ja tulostuslätkää tai lainattavaa kulkukorttia. Tarkemmat tilakohtaiset ohjeet  ja tentin valvontaan liittyvät ohjeet löytyvät opiskelijan ohjeesta (linkki sivun lopussa).

Turun yliopiston opiskelijat voivat tehdä Exam-tentin myös muiden Exam-järjestelmää käyttävien korkeakoulujen tenttiloissa. Tenttitilaa muiden korkeakoulujen opiskelijoiden käyttöön tarjoavat korkeakoulut löytyvät Examin varausnäkymästä. Varaus tehdään Turun yliopiston Exam -järjestelmässä. Katso tarkemmat varausohjeet opiskelijan sähköisen tenttimisen ohjeesta "Tenttiajan varaaminen toisesta korkeakoulusta".

Myös muiden korkeakoulujen opiskelijat voivat tehdä Exam-tenttejä Turun yliopisto kauppakorkeakoulun tenttitilassa.

> Ohje muiden yliopistojen opiskelijoille Exam-tentin tekemiseen Turun yliopiston tenttitilassa

Alla linkit opiskelijoiden ja opettajien sähköisen tenttipalvelun ohjeisiin:

Palvelun tuki ja ylläpito:
Käyttöehdot ja sähköisen tentin yleiset periaatteet

Käyttäessäsi sähköistä tenttipalvelua sitoudut noudattamaan käyttöehtoja. Ehdot tiivistettynä:

  1. Sähköisessä tentissä noudatetaan Turun yliopiston opintojohtosääntö (pdf).

  2. Sähköisen tentin yleiset periaatteet

  3. Opiskelija suostuu siihen, että kulunvalvonnan, videovalvonnan ja tenttijärjestelmän tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.

  4. Sähköisessä tentissä on voimassa Turun yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.

  5. Tietosuojalain (1050/2018) mukainen Exam-järjestelmän tietosuojailmoitus sekä sähköisen tenttipalvelun videovalvonnan tietosuojailmoitus (pdf).