Sähköinen tenttiminen

Sähköisiin tentteihin saattaa tulla muutoksia lyhyellä varoitusajalla koronaviruksen takia. Perutusta varauksesta saat tiedon sähköpostiisi. Seuraa yliopiston tiedotusta aiheeseen liittyen: https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista-koronaviruksesta

Huomioi Exam-tenttitilojen koronaohjeet

Turun yliopiston sähköinen tenttipalvelu "Exam" https://exam.utu.fi mahdollistaa opintojaksotenttien, uusintakuulustelujen, kirjallisuustenttien, sana- ja välikokeiden kypsyysnäytteiden ja muiden henkilökohtaisten tenttien joustavan toteuttamisen tietokoneella videovalvotussa tilassa.

Tenttien vastuuopettajat määrittelevät sähköisesti suoritettavissa olevat tentit ja aikataulut, joiden puitteissa tenttiminen on mahdollista. Opiskelijat voivat varata tenttiaikoja varauskalenterista 30 päivää eteenpäin sekä muuttaa tekemäänsä varausta ja perua varauksen ennen tentian alkua.

  • Exam- järjestelmässä varattavissa olevat yleiset sähköiset tentit löytyvät Examista Tentit –hakutoiminnolla tai tentaattorin antaman tentin ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautumislinkistä pääset suoraan ilmoittautumaan ja varaamaan ajan tenttiin. Tarkemmin tentin varaamisesta opiskelijan sähköisen tenttimisen ohjeessa.
  • Exam - järjestelmässä toteutettavista henkilökohtaisista tenteistä ja kypsyysnäytteistä opiskelija saa sähköpostia, kun tentti on varattavissa. Sähköpostissa on linkki, josta pääsee varaamaan ajan tenttiin.

Sähköiset tentit  tehdään videovalvotuissa tenttitiloissa (tenttiakvaarioissa).  Sähköinen tenttipalvelu mahdollistaa tenttimisen iltaisin, viikonloppuisin ja kesäaikaa. Exam-tenttejä voi tehdä kaikissa tenttiloissa Turussa (Agora, Educarium, Publicum, Teutori ja Turun kauppakorkeakoulu), Porin yliopistokeskuksessa, Rauman OKL:ssa ja Vaasassa Akademillissa. Käytössä olevat tilat näkyvät Examin varauskalenterista. Tenttitilat on lukittu. Kulkuavaimina käytetään opiskelijakorttia, kulku- ja tulostuslätkää tai lainattavaa kulkukorttia. Tarkemmat tilakohtaiset ohjeet  ja tentin valvontaan liittyvät ohjeet löytyvät opiskelijan ohjeesta (linkki sivun lopussa).

Turun yliopiston opiskelijat voivat tehdä Exam-tentin myös muiden Exam-järjestelmää käyttävien korkeakoulujen tenttiloissa. Tenttitilaa muiden korkeakoulujen opiskelijoiden käyttöön tarjoavat korkeakoulut löytyvät Examin varausnäkymästä. Varaus tehdään Turun yliopiston Exam -järjestelmässä. Katso tarkemmat varausohjeet opiskelijan sähköisen tenttimisen ohjeesta "Tenttiajan varaaminen toisesta korkeakoulusta".

Myös muiden korkeakoulujen opiskelijat voivat tehdä Exam-tenttejä Turun yliopisto kauppakorkeakoulun tenttitilassa.

> Ohje muiden yliopistojen opiskelijoille Exam-tentin tekemiseen Turun yliopiston tenttitilassa

Alla linkit opiskelijoiden ja opettajien sähköisen tenttipalvelun ohjeisiin:

Palvelun tuki ja ylläpito:
Käyttöehdot ja sähköisen tentin yleiset periaatteet

Käyttäessäsi sähköistä tenttipalvelua sitoudut noudattamaan käyttöehtoja. Ehdot tiivistettynä:

  1. Sähköisessä tentissä noudatetaan Turun yliopiston opintojohtosääntö (pdf).

  2. Sähköisen tentin yleiset periaatteet

  3. Opiskelija suostuu siihen, että kulunvalvonnan, videovalvonnan ja tenttijärjestelmän tietoja voidaan yhdistää henkilöllisyyden varmentamiseksi.

  4. Sähköisessä tentissä on voimassa Turun yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt.

  5. Tietosuojalain (1050/2018) mukainen Exam-järjestelmän tietosuojailmoitus sekä sähköisen tenttipalvelun videovalvonnan tietosuojailmoitus (pdf).