Promootion 2022 ohjelma

Turun yliopiston tohtoripromootio järjestetään 26.-27.5.2022. Kaksipäiväiset juhlallisuudet alkavat ensimmäisenä päivänä vietettävillä perinteisillä miekanhiojaisilla. Seuraavana päivänä varsinaisen promootiopäivän ohjelmassa on promootioakti, akateeminen kulkue sekä jumalanpalvelus ja tunnustukseton tilaisuus. Promootio huipentuu promootioillallisiin Logomossa. 

Torstaina 26.5.2022


Aktiharjoitukset Logomossa klo 12-14

Promootioaktia edeltävänä päivänä järjestetään aktiharjoitukset. Harjoituksissa käydään läpi kaikki tarkasti määrätyn seremonian eri vaiheet. Harjoituksiin pitää kaikkien tohtorien, kunniatohtoreiden ja promoottorien osallistua.


Miekanhiojaiset Ruissalon Tapahtumatelakalla klo 18-22

Miekanhiojaiset järjestetään Ruissalon Tapahtumatelakalla torstaina 26.5.2022. Tilaisuudessa miekat hiotaan tahkoilla, joita airuet kostuttavat kuohuviinillä. Tahkon kiertäminen on promovendin ja kunnia-tohtorin seuralaisen tehtävä. Miekat hiotaan promovointijärjestyksessä, kaikki kunniatohtorit ensin. Ohjelmassa on tervehdyspuheen jälkeen ruokailu.

Ennen miekkojen hiontaa nähdään tanssiesitys ja kuullaan puhe miekalle. 

 

Perjantaina 27.5.2022


Promootioakti Logomossa klo 11-14.15

Promootioakti järjestetään Logomossa perjantaina 27.5.2022. Akti alkaa sisääntulokulkueella, jossa marssivat rehtorit, yliopiston professorikunta, promoottorit, vihittävät kunniatohtorit ja tohtorit.

Ohjelmassa on promoottorin puhe. Sen jälkeen kunniatohtorit ja promovendit saavat kukin vuorollaan hatun, miekan ja diplomin. Promovointi tapahtuu tiedekunnittain.

Kulkue marssii salista pois päinvastaisessa järjestyksessä eli ensin promoottorit, vihityt kunniatohtorit ja tohtorit vihkimisjärjestyksessä.

Promootioaktiin kutsutaan rajattu määrä vieraita riippuen siitä kuinka paljon tohtoreita promootioon ilmoittautuu. 

Läheisten ja kutsuvieraiden tulee olla omilla paikoillaan klo 11.00 mennessä.


Akateeminen kulkue Turun kaupunginteatterilta tuomiokirkolle. HUOM! KULKUE JOKIRANNASSA PERUTTU SATEEN VUOKSI! (Tieto päivitetty 27.5. kello 11.20)

Jumalanpalvelus ja tunnustukseton tilaisuus 

Jumalanpalvelus järjestetään tuomiokirkossa. Siihen voivat osallistua tohtorien omaisten lisäksi kaikki halukkaat.

Jumalanpalveluksen kanssa samaan aikaan järjestetään tunnustukseton tilaisuus, johon voivat myös osallistua promovendien lisäksi avecit, omaiset ja muut halukkaat. Tilaisuus järjestetään lähellä tuomiokirkkoa, Taidehallissa.

Akateemisen juhlakulkueen ja sen jälkeisten tilaisuuksien aikataulu riippuu promootioaktin kulusta ja siitä, miten nopeasti juhlakulkueeseen osallistuvat henkilöt saadaan kuljetettua Logomosta  teatterille.Seppelten lasku

Promovendien edustajat laskevat havuseppeleen Porthanin haudalle ja Sankarihaudoille jumalanpalveluksen aikana.


Promootioillalliset klo 19 alkaen 

Juhlajumalanpalveluksen jälkeen järjestetään promootioillallinen Logomossa perjantaina 27.5.2022. Promootioillallisilla pidetään ruokailun lomassa useita lyhyitä puheita. 

Juhlat jatkuvat Logomossa musiikin merkeissä. Promootiojuhlallisuudet päättää aamuyöllä pidettävä puhe auringolle.