Kirjastot avataan rajoituksin 10.1.2022 alkaen yliopistoyhteisön jäsenille

Kirjaston kaikki kuusi kirjastoyksikköä Turussa sekä Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto Raumalla avataan kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käyttöön normaalein palveluajoin. Kirjastojen opiskelutilat ja ryhmätyöhuoneet ovat käytössä toistaiseksi, kirjastojen 24/7-tilat ovat auki kulkuoikeuksien sallimina aikoina. Raision sanomalehti- ja pienpainatepalvelut palvelee asiakkaita etukäteisvarauksella.

Ota yhteyttä kirjastoon sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@utu.fi, jos et kuulu yliopistoyhteisöön ja sinulla on kysymyksiä kirjaston aineistojen tai tilojen käytöstä tai omista lainoistasi.

Kirjastot avoinna yliopistoyhteisön jäsenille

Kirjastot ovat toistaiseksi avoinna Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle normaalein aukioloajoin. Tarkemmat kirjastokohtaiset aukioloajat ovat kirjaston verkkosivuilla. Asiakaspalvelu on avoinna kaikissa yksiköissä ja kokoelmat sekä opiskelutilat ovat käytettävissä kirjastojen aukioloaikoina ja kirjastojen 24/7-tilat laajemmin.

Yliopiston linjauksen mukaisesti rakennusten ulko-ovet pidetään lukittuina, mutta henkilökunta ja opiskelijat pääsevät kampusten ja kirjaston tiloihin aukioloaikoina tulostus-/kulkulätkällä. Lisätietoa kulkuoikeuksista yliopiston intrassa (utu-tunnuksella) ja osoitteista helpdesk@utu.fi, kulkuoikeudet@utu.fi.

Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, älä tule yliopistolle.

Kirjaston tiloissa tulee välttää tarpeettomia lähikontakteja ja käyttää aina kasvomaskia, paitsi jos tilassa ollaan yksin. Asiakasmäärä on rajattu max 50 henkilöön/kirjasto.

Kirjastoissa kulkuoikeudellisten yliopistolaisten käytettävissä

  • Kirjastojen asiakaspalvelut (ml. kaukopalvelu)
  • Itsepalvelulainaus ja –palautus
  • Kirjastojen kokoelmat ja aineistot
  • Normaalit laina-ajat, lainauskäytännöt ja varauskäytännöt
  • Monitoimilaiteet tulostukseen ja skannaukseen
  • Opiskelutilat ja kirjastojen 24/7-tilat
  • Varattavat työasemat kuten verkkoarkisto, radio- ja televisioarkisto sekä mikrofilmin ja -kortin lukulaiteet kts. tarkemmat tiedot kirjaston verkkosivuilta

Raision sanomalehti- ja pienpainatepalvelujen lukutilaan pääsee kaksi henkilöä kerrallaan etukäteisvarauksella sähköpostitse kirjasto@utu.fi

Erikoisjärjestelyitä riskiryhmiin kuuluville, lisätietoa kirjasto@utu.fi

Kirjaston avaaminen vain yliopistoyhteisön jäsenille perustuu yliopiston tekemiin linjauksiin. Kirjaston käytäntöjä ja ohjeita päivitetään sitä mukaa kuin yliopisto päivittää omaa ohjeistustaan.