Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus toimii ruoka-alan uusien innovaatioiden mahdollistajana. Yhdistämme tutkimusosaamisemme mm. yksilöllisestä ravitsemuksesta ja moniaistisesta kokemisesta laajan kansallisen ja kansainvälisen verkostomme kanssa.

Tavoitteenamme on hyödyntää monitieteistä tutkimusosaamistamme yritysten kehittämiseen niin paikallisissa kuin kansainvälisissäkin tutkimus- tai kehittämishankkeissa. Hankkeidemme tulemana mm.

  • edistämme ruokaketjun yritysten ja tutkijoiden yhteistyötä 
  • tuemme uusien liiketoimintaideoiden syntymistä ja testausta
  • edistämme maakunnan innovatiivisen ruokaketjun kestävää kehitystä ja profiloitumista.

Olemme kysytty ja osaava tutkimus- ja innovaatiokumppani niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Tutustu tutkimus- ja kehityshankkeisiimme

Kansallisia ja kansainvälisiä verkostojamme

Olemme mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa:

  • Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen ryhmä (ruokakehittäjien foorumi)
  • Varsinais-Suomen TKI-foorumi
  • Ekosysteemisopimushanketoimijoiden verkosto
  • Health Campus Turku
  • Regional Food Development: PRIFOOD (Ruotsi, Saksa)
  • Empowered Creation of Functional Foods & Nutraceuticals (Saksa)
  • ERIAFF
  • Pohjoismaiset verkostot: Karolinska Institutet, RISE, yritysyhteistyö pohjoismaisesti

Esimerkkejä kehitys- ja yvv-toiminnastamme

Flavoria Innovation Festival

Flavoria Innovation Festival on viikon mittainen innovaatiotapahtuma, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat aitoja yrityshaasteita. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2022 alkaen.

Vuosina 2023-2025 Innovation Festival järjestetään osana WiseFood - resurssiviisaat ruokaketjut -projektia, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

Tutustu Innovation Festivaliin WiseFood-hankkeen sivuilla

International Innovation Camps

Monitieteinen ja -teollinen yhteiskehittäminen työkalu, joka kokoaa yhteen tarveperusteisesti tutkimuksen, teollisuuden, elinkeinoelämän/yritysten sekä eri tiedekuntien opiskelijoiden ja tutkijoiden parhaimmiston.

Esimerkkiprojekteja:

  • FINMEX (Suomi, Meksiko)
  • Dining Flow
  • Me, My Health & My Food
Tieteellis-gastronominen ruokaklubi

Tieteellisgastronominen ruokaklubi – tuttujen kesken TG-klubi – on Turun yliopiston, Hotelli- ja ravintolamuseon sekä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston yhteinen avoin tapahtuma, jossa keskitytään tarkastelemaan ruokaa, ruoanlaittoa ja ruoasta nauttimista luonnontieteellisestä, kulttuurihistoriallisesta ja gastronomisesta näkökulmasta. Illat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille.

Lue lisää TG-klubista