Turku university logo pattern

Oikeustieteellisen tiedekunnan Tiedekunnan Päivä 25.3.2022

Oikeustieteellisen tiedekunnan perinteinen Tiedekunnan Päivä järjestetään perjantaina 25. maaliskuuta 2022. Tiedekunnan Päivä on alumniyhdistys Senilexin ja tiedekunnan yhdessä järjestämä tiedekunnan alumnitilaisuus. Voit osallistua tiedekunnan järjestämään seminaariin Calonialla tai etäyhteydellä. Ilmoittaudu mukaan 17.3. mennessä.

Paikka: Calonia, Auditorio Calonia 1, Caloniankuja 3
Aika: 25.3.2022 klo 12–15

Huom: Seminaariin voi osallistua Calonialla tai etäyhteydellä. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään 24.3.

Sitova ilmoittautuminen 17.3. mennessä.

Tiedekunnan Päivän ohjelma

klo 12.00
Tiedekunnan Päivän avaa dekaani Anne Kumpula
Senilexin tervehdys

Huippuluokkaista ajankohtaista tutkimusta

klo 12.20
Erikoistutkija Heidi Härkönen ja 
projektitutkija Sini Mickelsson
Oikeudenmukaisuutta datavetoiseen kulttuuriin

Intiimiys datavetoisessa kulttuurissa (IDA) analysoi laaja-alaisesti digitalisaation ja datavetoisen kulttuurin vaikutusta sosiaalisiin rooleihin ja suhteisiin sekä niihin liittyviä haavoittuvuuksia. Monitieteinen IDA-konsortio yhdistää muun muassa oikeustiedettä, mediatutkimusta, designin tutkimusta, pelitutkimusta, tietojenkäsittelytiedettä ja sukupuolentutkimusta.

klo 12.50
Professori Janne Salminen
Pandemian hallinnan oikeudelliset kysymykset tutkimuskohteena

Tutkimuskonsortio Oikeudenmukainen toipuminen pandemiasta? Perustuslailliset oikeudet, legitiimi hallinta ja saadut opit (JuRe) tutkii, kuinka poliittiset, oikeudelliset ja hallinnolliset järjestelmät voivat taata, että palautuminen Covid-19-pandemiasta tapahtuu oikeudenmukaisella ja hyväksyttävällä tavalla – sekä Suomessa että muualla. Konsortio tuo yhteen tutkijoita Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistoista.

Tauko

Tiedekunnan osaava henkilökunta vahvistuu

klo 13.40
Professori Martti Häkkänen:
Maankäyttö- ja rakennuslaki uudistuu - mikä muuttuu?

Professori Martti Häkkänen vahvistaa ja tukee tiedekunnassa tehtävää ympäristötutkimusta. Professuurin ovat lahjoituksillaan mahdollistaneet MTK:n säätiö, Kiinteistösäätiö, Salaojituksen tukisäätiö, Lounais-Suomen metsänhoitoyhdistysten säätiö sekä MTK Varsinais-Suomi. Professuuri on määräaikainen ajalle 1.2.2022–31.12.2023.

klo 14.10
Apulaisprofessori Mikko Rajavuori:
Yritysvastuusääntely murroksessa

Apulaisprofessori Mikko Rajavuori syventää tiedekunnan muuttuvaan taloudelliseen sääntelyyn kohdistuvaa tutkimuksellista painopistealuetta. Apulaisprofessorin (tenure track) tehtävä on määräaikainen ajalla 1.3.2022–28.2.2026. 

Seminaari päättyy viimeistään klo 15. 

Senilexin järjestämä illallinen

Aika: klo 19
Paikka: Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18, Turku

Seminaari on kaikille avoin, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Seminaariin ja maksulliselle illalliselle voi ilmoittautua erikseen.

Lounasmahdollisuudet
Päivitä yhteystietosi

Olet tiedekunnan kasvattina eli alumnina hyvin tärkeä voimavara meille. Toivomme sinun osallistuvan aktiivisesti yliopiston toimintaan ja säilyttävän tiiviit yhteydet kotiyliopistoosi.

Vuoden mittaan lähetämme sähköpostiisi alumnien uutiskirjeen. Päivittäessäsi yhteystietosi, voit tilata lisäksi tiedekunnan uutiskirjeen.

Päivitä yhteystietosi!

Lisätietoja:
Tarja Linden
+358 29 450 3827
+358 50 313 9769
tarja.linden@utu.fi