Seminaarin puutarhan hyötykasvimaa ja siellä oleva linnunpelätin.

Rauman Seminaarin puutarha

Turun yliopiston Rauman kampuksen ”Seminaarin puutarha” palvelee aktiivisesti opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoita, Rauman normaalikoulun ja muiden Rauman peruskoulujen oppilaita sekä päiväkotien lapsiryhmiä.

Vuonna 2021 raumalainen opettajankoulutus täytti 125 vuotta. Puutarhaopetustakin on ollut jo 110 vuotta. Puutarhaopetus oli opettajankoulutuksen opetussuunnitelmassa ensimmäisen kerran vuonna 1912.

Myllymäellä olevaa Turun yliopiston Rauman Kampuksen ”Seminaarin puutarhaa” käyttävät nykyisin aktiivisesti opettajankoulutuslaitos, normaalikoulu ja muut Rauman peruskoulut sekä päiväkodit. Koululaiset hyödyntävät puutarhaa ja palstoja monipuolisesti muun muassa biologian ja kotitalouden opetuksessa. Opettajankoulutuslaitoksen opettajaopiskelijat harjoittelevat muun muassa kasvinkasvatuskokeen järjestelyjä, seurantaa ja raportointia.

Puutarhan alueelta löytyy mm:

  • Kokoelmakasvihuoneessa noin 150 lajia
  • Kesäkukkia ja perennoja yhteensä noin 200 lajia
  • Vihannekset, mauste- ja yrttikasveja noin 100 lajia
  • Pensaita noin 60 lajia
  • Puita noin 50 lajia.

Myllymäellä voi myös retkeillä; tutkia kasveja, tarkkailla lintuja tai vaikka pitää piknikin. Opastetut kierrokset ryhmille tilataan etukäteen puutarhalta (hinta 70 €/tunti, sis. ALV 24 %). Puutarhuri Marketta Kortelahti p. 050 341 8007, marketta.kortelahti@utu.fi

Puutarhalla työskentelevät:
Puutarhuri Marketta Kortelahti
Puutarhuri Riina-Maria Metsälahti

Puutarhan esite
Kuvia Seminaarin puutarhalta

Katso myös:
Suomen kasvitieteelliset puutarhat
Ruissalon kasvitieteellinen puutarha

Puutarhan käyntiosoite: Satamakatu 5

Kartta, joka osoittaa puutarhan sijainnin Raumalla Satamakadun ja Seminaarinkadun risteyksen tuntumassa.