Asiasana: kasvatustieteiden tiedekunta

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Kasvatustieteiden tiedekunnan vuoden alumnina palkitun Lyydia Mäkisen uraa ohjaavat humanitaariset arvot

19.06.2024

Kasvatustieteiden tiedekunta valitsi toukokuussa ensimmäiseksi vuoden alumnikseen koulutusasiantuntija Lyydia Mäkisen. Kiinnostus kansainvälisiin tehtäviin on vienyt hänet kotimaan kamaralta aina Afrikkaan, Lähi-itään ja Aasiaan asti. Edelleen hän arvostaa suuresti Turussa suorittamaansa opettajankoulutusta, joka opetti hänelle tärkeitä työelämän taitoja.

Suomi (takaisin) koulutuksen kärkimaaksi -työpaja

Aika

27.5.2024 klo 16.15 - 17.45
Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan neuvottelukunta ja YVV-toimikunta järjestävät Suomi (takaisin) koulutuksen kärkimaaksi -työpajan maanantaina 27.5. klo 16.15–17.45. Teemana on digitaalinen ympäristö ja oppiminen perusopetuksessa. Kaikille avoin, maksuton tilaisuus järjestetään 357A...

Tutkittu tieto auttaa tekemään vaikuttavampia sote-päätöksiä

28.04.2024

Kun palvelua tuottavia ihmisiä sekä rahaa on tarvetta niukemmin, on tehtävä vaikuttavampia päätöksiä. Näin kiteytyy Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n ja Turun yliopiston tiedekummien yhteisen Tutkimuksesta päätöksentekoon -seminaarin viesti. Kuulijoina olivat Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuutetut. Tutkijoiden puheenvuorot toivat esille toimenpiteiden pitkäkestoisuuden. Esimerkiksi lapsen ensimmäisinä elinvuosinaan kokema stressi altistaa vanhemmiten muistisairaudelle.

Kasvatustieteiden tiedekunnan publiikki

Aika

6.6.2024 klo 14.00 - 16.00
Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta järjestää kasvatustieteiden laitokselta ja opettajankoulutuslaitokselta valmistuneille opiskelijoille publiikin eli valmistuneiden juhlan torstaina 6.6.2024 klo 14.15 Turun Akatemiatalon juhlasalissa. Tiedekuntamme publiikkiin on lämpimästi kutsuttu...

Kuukauden tutkija: Çiğdem Haser

18.04.2024

Oppimisen ja opetuksen tutkimuskeskus CERLIn Kuukauden tutkija -sarjassa esittelyvuorossa huhtikuussa on professori Çiğdem Haser. Hänen tuore artikkelinsa, joka on julkaistu Research in Mathematics Education -lehdessä, tutkii matematiikan opettajaksi opiskelevien käyttämiä metaforia kuvatessaan nykyistä ja tulevaa rooliaan opettajina.

Turun yliopisto nousi Suomen suosituimmaksi korkeakouluksi kevään yhteishaussa

28.03.2024

Turun yliopisto keräsi eniten hakijoita 27.3.2024 päättyneessä korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa. Hakijoita yliopiston suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin oli yhteensä 31 824, mikä on samalla kaikkien aikojen suurin määrä hakijoita Turun yliopistoon. Edellinen hakijaennätys vuodelta 2021 (31 511) meni rikki hakuajan viimeisen tunnin aikana.

Suomalaisiin kouluihin tarvitaan lisää moninaisuutta edistäviä toimia

25.03.2024

Maahanmuuttotaustaisille oppilaille merkityksellinen opetus (Teaching that Matters for Migrant Students, TEAMS) -hankkeessa tutkittiin, miten kouluyhteisöt ja koulutusjärjestelmät tukevat maahanmuuttotaustaisten oppilaiden oppimista ja integraatiota. Tulosten perusteella hanke esittää myös suositusehdotuksia, joiden avulla havaittuihin ongelmiin voidaan löytää parempia toimintatapoja.