Mercurius 2.0.

12.12.2022

Tervetuloa Mercurius-digilehden pariin! Elämme ajassa ja tämä koskettaa myös lehteämme: kustannus- ja muista käytännön syistä johtuen olemme siirtäneet lehtemme kokonaan verkkomuotoon. Sisältö on kuitenkin edelleen samaa taattua laatua kuin aiemminkin. Turun kauppakorkeakoululla tapahtuu paljon ja tekemisemme on tuloksellista ja vaikuttavaa. Meidän ei tarvitse miettiä mistä löydämme kerrottavaa; päinvastoin, teemoja olisi runsaasti, enemmän kuin yhteen lehteen kerrallaan mahtuu. Tässä numerossa kerrotaan jälleen onnistumisista ja uusista avauksista liittyen niin tutkimukseen, koulutukseen kuin yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen.

Usean peruutuksen ja siirron jälkeen pääsimme vihdoin viettämään perinteistä Alumnipäiväämme kauppakorkeakoululla 8.10.2022. Ohjelma oli varsin laadukas ja se sisälsi muun muassa paneelikeskustelun tulevaisuuden työelämästä ja osaamistarpeista, sekä kolme eri esittelypistettä liittyen monitieteisiin tutkimusalustoihimme. Meillä oli myös ilo tervehtiä erikseen esimerkiksi vuosikurssia 1970, joka oli saapunut paikalle suurella joukolla. Kiitos vielä kaikille osallistujille ja puhujille! Syksyllä 2023 näemme jälleen hieman uudistetun Alumnipäivä-konseptin merkeissä. Pyrimme jatkossa huomioimaan päivän ohjelmassa entistä paremmin eri vuosikurssien mielenkiinnon kohteet.

Varainhankintakampanjamme onnistui myös hienosti. Iso kiitos kaikille lahjoittajille, myös tuleville sellaisille. Saimme kerättyä yli 1,2 miljoonaa euroa valtion vastinrahakaudella, joka päättyi 30.6.2022. Tälläkin hetkellä on käynnissä keskusteluja merkittävistä kohdennetuista lahjoituksista. Erityiset lahjoituskohteet liittyvät tällä hetkellä muun muassa verkkokaupan, meriteollisuuden digitalisaation sekä aluetalouden tutkimukseen ja koulutukseen.

Haluan lopuksi toivottaa kaikille lukijoille rauhaisaa joulun odotusta, sekä jaksamista maailmantilanteen aiheuttamien haasteiden värittäessä arkeamme. Yhdessä eteenpäin!

Markus Granlund.

Markus Granlund
Dekaani

 

Kuva: Hanna Oksanen

Luotu 12.12.2022 | Muokattu 16.12.2022