Kuvituskuva ruoka-aineista

Maakunnan upeat maut esillä Turun Ruokamessuilla 4.-6.10.

01.10.2019

Varsinais-Suomen asema todellisena ruokamaakuntana saa ansaitsemansa huomion Turun Ruokamessuilla 4.-6.10. Parikymmentä alueen pientä elintarvikealan yritystä esittäytyy samalla osastolla yhteisellä teemalla ”Lähiruoka - tiedät mitä syöt”.

Makuhermoja kutkuttavien herkkujen lisäksi osaston läheisellä lähiruokalavalla tunnettu keittiömestari Aki Wahlman luotsaa kävijöitä tutustumaan lähiruokayritysten tarinoihin sekä nykypäivän elintarvikealan yrittäjyyteen.

Monipuolisen yrittäjäkentän lisäksi Varsinais-Suomessa on huipputason ruokaketjun tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Tästä kävijät saavat ensimakua Turun yliopiston osastolta C129. Osastolla jaetaan tietoa Varsinais-Suomen ruokaketjusta, sen merkittävyydestä, kotimaisista kasviproteiinituotteista sekä lähiruoan suoramyynnin mahdollisuuksista. 

Näiden lisäksi osastolla voi vastata riistan lihan kuluttajakyselyyn, kokeilla VR-lasien avulla lisättyä todellisuutta sekä tutustua kala-alan uusiin innovaatioihin.

Turun yliopiston osastolla vierailevat MTK Varsinais-Suomen asiantuntijat sekä Maa- ja kotitalousnaisten hanke Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin. 

Osastolla ovat mukana

Brahea-keskus

  • Ruokaketjun merkitys Varsinais-Suomessa, mistä voin ostaa lähellä tuotettua ruokaa?, Elintarvikkeiden suoramyynti. Toteuttajana Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä -hanke
  • Reseptiikkaa ja tietoa kotimaisten kasviproteiinien käytöstä. Toteuttajana Vastuullista proteiinia pöytään -hanke
  • Kuluttajakysely riistan lihan käytöstä sekä ostokanavista. Toteuttajana Hyvinvointia riistasta -hanke

Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus

  • Tulevaisuuden ruokaelämyskeskus Flavoria – esitellään uuden ruokaelämyskeskuksen toimintaa  

Elintarvikekemia ja -kehitys

  • Blue Products – esitellään erilaisia kala-alan innovaatioita  

Varsinaissuomalaiset yritykset osastolla:

Vihreä Härkä
Riihipuoti
Bikkalan tila
Voima Papu
Myssyfarmi
Rainingon luomutila
Koivunalhon luomutila
Vallan Maukas Oy
Leipomo Verainen
Livonsaaren Leipomo
Kotipellon Puutarha
Kolin Luomutila
Kyheröisen tila
Wanha Kalana
Saariston Leipä
Lihapaja Oy
Hamppufarmi
Raitti 181
Tuorlan Majatalo


Lisätietoja:

Turun yliopiston Brahea-keskus
Johanna Mattila, johanna.mattila@utu.fi, 040 565 8121
KulTa – Kuluttajat ruokaTalouden keskiössä –hanke

Sanna Vähämiko, sanna.vahamiko@utu.fi, 040 484 3556
Vastuullista proteiinia pöytään -hanke


 

Luotu 01.10.2019 | Muokattu 01.10.2019