Musiikintutkimus Nyt! -seminaari tuo turkulaiset musiikintutkijat ajankohtaisten aiheiden äärelle

27.01.2021

Musiikintutkimus. Nyt! -seminaari kokoaa yhteen Turun yliopiston ja Åbo Akademin musiikintutkijat 29.1. Poikkitieteellinen tapahtuma järjestetään jo kymmenettä kertaa. 

Musiikintutkimus Nyt! – Music Research. Now! – Musikforsking. Nu!
Aika: pe 29.1.2021 klo 10.00–16.00
Paikka: Zoom: sessio 1sessio 2sessio 3

Turun yliopiston musiikkitieteen professori John Richardson perusti Musiikintutkimus Nyt! -tapahtuman kymmenen vuotta sitten huomattuaan, että Turun yliopiston ja Åbo Akademin monissa eri oppiaineissa tutkitaan musiikkia, mutta tutkijoilla ei ole juurikaan tilaisuuksia puhua tutkimuksestaan toistensa kanssa. 

– Se, että perinne on jatkunut jo kymmenen vuoden ajan, heijastaa poikkitieteellisen tutkimuksen voimaa ja sen tekijöiden tahtotilaa. Seminaari tarjoaa tärkeäksi koetun tilaisuuden pysyä selvillä siitä, mitä kollegat lähialueella tekevät, ja mitä heille kuuluu, Richardson pohtii.

Kolmekielisessä seminaarissa kuullaan lyhyet esitykset viideltätoista Turun yliopiston ja Åbo Akademin musiikin tutkijalta. Seminaarin esitelmissä liikutaan populaarimusiikin livekulttuurin yhteiskunnallisista ulottuvuuksista muun muassa musiikkivideoiden maailmaan, Nordic noir -elokuvien ja -televisiosarjojen musiikillisiin teemoihin ja musiikin välittämiin merkityksiin eri kulttuureissa. Päivän aikana kuljetaan Suomesta Viron, Islannin, Englannin ja Skotlannin kautta Namibiaan. 

Seminaarissa on kolme sessiota, joista ensimmäinen on suomenkielinen. Iltapäivän sessiot ovat englanninkielisiä. Kullakin sessiolla on oma Zoom-linkkinsä.

Tapahtuman järjestämisesta vastaavat vuorovuosittain Åbo Akademin musiikkitieteen, Turun yliopiston kulttuurihistorian ja nyt järjestelyvuorossa olevan Turun yliopiston musiikkitieteen oppiaine. Myös Turun yliopiston yhteydessä toimiva International Institute of Popular Culture (IIPC) on ollut alusta lähtien mukana tapahtuman toteutuksessa.

Seminaari on avoin kaikille musiikintutkimuksesta kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan!

> Seminaarin ohjelma Turun yliopiston musiikkitieteen oppiaineen Facebook-tilillä

Lisätietoja

Tiina Käpylä, takapy@utu.fi, p. 050 328 9402

 

Luotu 27.01.2021 | Muokattu 27.01.2021