Asiasana: Mediatutkimus, musiikkitiede ja taidehistoria

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Musiikkitieteilijät avaavat näkökulmia seksuaalivähemmistöjen musiikillisiin maailmoihin

04.07.2019

Mitä tapahtuu, kun musiikkitieteilijät yhdistelevät tieteenalansa näkökulmia, queer-teoriaa ja tilan kulttuurista tutkimusta? Tuloksia voi lukea Radical Musicology -verkkojulkaisun tuoreesta erikoisnumerosta ”Queer Sounds and Spaces”. Pääosin turkulaisvoimin toimitettu julkaisu tuottaa uutta tietoa seksuaalivähemmistöjen musiikillisista maailmoista ja tilallisuuden kokemuksista.

Uutuuskirjassa pohditaan kuinka taide tapahtuu

17.05.2019

Taidehistorioitsija Katve-Kaisa Kontturin uutuusteos Ways of Following: Art, Materiality, Collaboration (Open Humanities Press, 2018) vie lukijansa intiimille vierailulle nykytaiteilijoiden ateljeihin ja näyttelyihin, missä se seuraa kuinka taideteokset muotoutuvat, kuinka taidetta kohdataan ja kuinka siitä vaikututaan.

Käsin ja sydämin –teos esittelee rintamapuhdetöitä

09.05.2019

Jatkosodan aikaan tehdyt puhdetyöt tuodaan esille kahden turkulaistutkija  ja yhden opiskelijan uudessa teoksessa Käsin ja sydämin. Teoksessa esitellään sekä aiemmin hyödyntämätöntä arkistoaineistoa että yksityiskokoelmien esineitä tuoden esille autenttista ajankuvaa jatkosodan vuosilta.

 

Populaarikulttuurin tutkimuksen seminaarissa avataan Euroviisujen poliittisia ulottuvuuksia

26.04.2019

Eurovision laulukilpailu on viihteellinen mediatapaus, johon on sen pitkän historian aikana kytkeytynyt monenlaisia poliittisia jännitteitä. Kilpailussa on juhlittu Euroopan yhdentymistä ja käsitelty eri alueiden välisiä ristiriitoja. Turun yliopistossa järjestettävässä seminaarissa ”Popular Culture and Politics in the Eurovision Song Contest” paneudutaan Euroviisujen poliittisiin ulottuvuuksiin monista eri näkökulmista.