Tervetuloa koko perheen Tiedepäivään Turun yliopiston Tiedekeskus Tuorlaan 18.5.

15.05.2019

Tiedekeskus Tuorlassa järjestetään lauantaina 18.5. klo 10–15 Tiedepäivä, jonka ohjelmasta löytyy tekemistä lapsille ja aikuisille. Päivän teemana on muuttuva maailma. Ohjelmassa on muun muassa lyhyitä tiedeluentoja maailmankaikkeuden muuttumisesta sekä elämän monimuotoisuudesta, tiedepajoja ja planetaarioesityksiä. Tiedepäivän aikana esitellään myös 1,38 kilometriä pitkä Aikavaellus-reitti, joka sijaitsee Tuorlan lähimaastossa.

Aikavaellus-reitillä pääsee kävellen tutustumaan maailmankaikkeuden tärkeimpiin kehitysvaiheisiin niiden ajallisessa mittakaavassa. Jokainen metri polulla vastaa kymmentä miljoonaa vuotta. Päivän aikana reitillä järjestetään useita asiantuntijoiden opastamia kävelykierroksia.

– Aikavaellus-reitti antaa kuvaa siitä, miten maailma on rakentunut. Opastus auttaa hahmottamaan, miten tähtitiede, fysiikka, kemia, geologia ja biologia antavat vastauksia maailmankaikkeuden syntyyn ja kehitykseen. Menneinä aikoina tapahtuneet suuret muutokset auttavat meitä ymmärtämään paremmin muutoksia myös nykypäivän maailmassa. Reitti sopii iltakävelyyn kaikille tieteestä innostuneille ja koululaisille, kertoo Aikavaellus ry:n puheenjohtaja ja astrobiologian dosentti Kirsi Lehto.
    
Vuonna 2011 avattiin 13,7 kilometriä pitkä Aikavaellus-reitti Turun yliopiston kampukselta Tuorlan observatorioon.

Lisätietoja

Aikavaellus ry:n puheenjohtaja
Astrobiologian dosentti Kirsi Lehto
klehto@utu.fi
p. 050 439 2813

Aikavaellus ry:n tiedottaja
Jarmo Korteniemi
Planetologi, tiedetoimittaja
p. 045 636 2264

Luotu 15.05.2019 | Muokattu 15.05.2019