Turun yliopisto hakee vararehtoreita

21.05.2024

Turun yliopisto on käynnistänyt vararehtoreiden haun. Vararehtorien tehtävänä on tukea rehtoria Turun yliopiston johtamisessa ja toiminnan kehittämisessä. Haku päättyy 19. kesäkuuta. 

Turun yliopisto hakee vararehtoreita viisivuotiskaudeksi 1.1.2025 alkaen. Vararehtoreiden haku päättyy 19.6.2024 klo 16. 

Vararehtorit tukevat rehtoria Turun yliopiston johtamisessa ja toiminnan kehittämisessä. Vararehtorien tehtävät koostuvat opetukseen, tutkimukseen sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyvistä tehtäväkokonaisuuksista.

Nykyisten kolmen vararehtorin viisivuotiskaudet päättyvät vuoden 2024 lopussa. Turun yliopiston uusi rehtori Marjo Kaartinen aloittaa tehtävässään 1.8.2024. Yhdessä rehtorin kanssa vararehtorit luovat edellytyksiä tutkimus- ja koulutusalojen väliselle kansalliselle ja kansainväliselle yhteistyölle.

– Vararehtoreiksi haemme henkilöitä, joilla on vahvaa strategista näkemystä monialaisen yliopiston kehittämiseksi sekä näyttöä korkeatasoisesta tieteellisestä tutkimustyöstä ja akateemisesta opetuksesta Turun yliopiston edustamilta tieteenaloilta. Hakijoilta toivotaan muun muassa käytännössä osoitettua kokemusta tuloksellisesta johtamisesta, henkilöstöjohtaja Sanna-Mari Tammilaakso kertoo. 

Vararehtoriksi valittavalta edellytetään muun muassa, että hän on suorittanut tohtorin tutkinnon. Kielitaitovaatimuksena on hyvä suomen ja englannin kielen taito. 

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän innostava ja kansainvälinen akateeminen yhteisö. Yliopisto rakentaa kestävää tulevaisuutta monitieteisellä tutkimuksella, koulutuksella ja yhteistyöllä. 

– Tarjolla on tehtäviä, joilla on merkitystä muuttuvassa maailmassa. Yliopistossa arvostamme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta, ja toivommekin päteviä hakijoita erilaisista taustoista, Tammilaakso sanoo.

Hakemusten käsittely aloitetaan kesän aikana ja ensimmäinen haastattelukierros järjestetään elokuussa.
 

Luotu 21.05.2024 | Muokattu 21.05.2024