Aikasoppa-lastenmusikaali valisti veikeästi

05.10.2015

​PharmaCityn auditorio täyttyi pienistä vieraista, kun lähialueen päiväkotien lapset saapuivat seuraamaan Aikasoppa-lastenmusikaalia.

​Sumo Sipulilla oli sipulille tyypilliseen tapaan itku herkässä.

Aikasoppa on vihannesten laulukilpailun muotoon rakennettu musiikkiesitys, jonka tarkoituksena on muistuttaa vihannesten maukkaudesta ja terveellisyydestä. Aikasopan Mukulat kasvaa -konserttikiertue pysähtyi Turussa 1.10.

Kandinaattien kavalkaadi

Musikaalin mukaansatempaavat laulut ja leikit vetosivat pieneen yleisöön – jäipä esityksen musiikki soimaan vanhemmankin kuulijan korviin. Aikasopan rakenne oli osallistava ja yleisö otettiin mukaan esitykseen alusta lähtien. Musikaali marssitti estradille moninaisen kandinaattien kavalkadin, johon kuuluivat muun muassa Sumo Sipuli, Pauli Peruna ja Jose Omena. Esityksen huumori upposi kuin veitsi voihin ja auditorion seinät kaikuivatkin tuon tuosta lasten naurusta.

Taustalla painavaa asiaa

Vaikka Aikasoppa on sisällöltään ja toteutustavaltaan leikkimielinen, sen taustalla on painavaa asiaa. Aikasoppa-musikaali liittyy Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaan Ruokaketju-kokonaisuuteen. Ruokaketjun tukemilla hankkeilla lisätään ruoan, ruoantekijöiden ja ruokakulttuurin arvostusta sekä terveellisiä ruokatottumuksia.

 


Pauli Peruna muistutti perunan terveellisyydestä.
 
Mukulat kasvaa -hanketta tuottava Famoso Oy luonnehtii tavoitteekseen lisätä lasten vihannesten, marjojen ja hedelmien käyttöä, nostaa ruoan, ruoantuottajien ja ruoantekijöiden arvostusta sekä lisätä lähiruoan tunnettuutta.
 
Lisäksi hankkeella tuetaan varhaiskasvattajien tapoja pitää hankkeen teemoja esillä uusille ikäluokille. Kokonaisuuteen liittyen onkin julkaistu myös Mukulat kasvaa -opas, johon kuulu kirja ja cd.
 
Famoso Oy:n Janne Viitaniemi sai lapset osallistumaan.

Yhteiskunnallista vuorovaikutusta

Turun yilopistossa Aikasopan vierailu liittyy Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen toimintaan ja erityisesti Aistit ja ruoka -tutkimusryhmän ruokakasvatuskokonaisuuteen.
 
Aistit ja ruoka -ryhmä tutkii aisteja, ruoan aistimista ja syömiskäyttäytymistä. Ryhmän tutkimus keskittyy myös lasten ja aikuisten ruoka-aistimusten ja syömiskäyttäytymisen yksilöllisiin eroihin.
 
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Turun kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa. Aistit ja ruoka -ryhmän vetäjä Mari Sandell osallistui myös Mukulat kasvaa -oppaan kirjoittamiseen.
 
 
 
 Teksti ja kuvat: Tilda Junko

 

Luotu 05.10.2015 | Muokattu 06.10.2015