Antti Sarasteen tutkimusryhmälle 180 000 euron apuraha Sydäntutkimussäätiöltä

09.05.2019

Sydäntutkimussäätiö myönsi kolmivuotisen 180 000 euron apurahan Turun yliopiston apulaisprofessori Antti Sarasteen tutkimusryhmälle sydämen vajaatoiminnan kuvantamismenetelmien tutkimukseen. Sarasteen ryhmän saama apuraha on suurin Sydäntutkimussäätiön myöntämistä apurahoista.

Sarasteen tutkimusryhmän päätavoitteena on kehittää PET-kuvantamiseen uusia menetelmiä, joilla voidaan todeta sydänlihaksen verisuonten uudismuodostukset, sidekudoksen liikakasvu ja tulehdukset.

Solutason tautimekanismien kuvantaminen voi mahdollistaa potilaan sydämen vajaatoiminnan toteamisen aiempaa varhaisemmassa vaiheessa ja auttaa uusien hoitojen kehittämisessä. Sarasteen tutkimusryhmä tekee tutkimusta Tyks Sydänkeskuksessa ja PET-keskuksessa.

Sydäntutkimussäätiö myönsi yhteensä 1,9 miljoonaa euroa 84:lle sydäntutkijalle ja -tutkimusryhmälle. Sydäntutkimussäätiö tukee pitkäjänteistä sydän- ja verisuonisairauksien tutkimustyötä. Euromääräisesti säätiö myöntää eniten apurahoja 1–3-vuotisille tutkimushankkeille. Seuraavan kerran Sydäntutkimussäätiö myöntää merkittävän tutkimusrahoituksen, kun se juhlistaa 50-vuotista taivaltaan vuoden 2020 lopulla.

Antti Saraste

Antti Sarasteen tutkimusryhmä kehittää PET-kuvantamiseen uusia menetelmiä sydämen vajaatoiminnan tunnistamiseen.

Luotu 09.05.2019 | Muokattu 09.05.2019