Border and Migration Studies Online – tietokanta raja-alue ja muuttoliiketutkimukseen

07.01.2021

Border and Migration Studies Online –tietokannan monipuolisten aineistojen avulla voi tutustua raja-alue- ja muuttoliikekysymyksiin monista eri näkökulmista. Maailmanlaajuisesti raja-alueisiin on kautta historian liittynyt kiistoja, rikollisuutta, ihmiskauppaa ja luvatonta muuttoliikettä. Pakolaiskriisi v. 2014-2015 kosketti syvästi Eurooppaa ja Euroopan Unionia.

Tietokanta kattaa yli kolmekymmentä eri raja-aluetta maailmalta. Tutki esimerkiksi Yhdysvaltojen ja Meksikon; Irakin ja Syyrian tai Euroopan Unionin raja-aluekysymyksiä eri tieteenalojen näkökulmista, kuten historian, diplomatian ja politiikan alueilta mutta myös antropologian, oikeustieteen, lääketieteen, sosiologian ja taiteen näkökulmista.

Tietokannasta löytyy kirjoja, lehti-artikkeleita, videoita ja verkkosivuja ja myös mielenkiintoisia digitoituja alkuperäisaineistoja, kuten viranomaisjulkaisuja, pöytäkirjoja, muistiinpanoja, kirjeitä, valokuvia ja karttoja. Aineistoja voi selata arkistokokoelmittain, alueittain, teemoittain, tieteenaloittain, aihealueittain tai esimerkiksi henkilöiden ja paikkakuntien mukaan.

Tietokanta löytyy Volter-tietokannasta.

Luotu 07.01.2021 | Muokattu 07.01.2021