Disability in the Modern World – tietokanta vammaistutkimukseen

12.01.2022

Disability in the Modern World on tietokanta vammaistutkimukseen ja myös vammaisoikeusliikkeen historiaan. Sisältö on kiinnostava monien eri aihealueiden näkökulmasta, kuten koulutus, oikeusasiat, lainsäädäntö ja politiikka, media, taide, urheilu, kulttuuri, rotu, sukupuoli ja seksuaalisuus, sota, teollisuus ja teknologia.

Tästä multimediatietokannasta löytyy kirja- ja lehtiaineistojen lisäksi myös suuri määrä videoaineistoa, esimerkiksi No Limits, australialaisen chat show:n jaksoja vuosilta 2007-2013.

Yhdysvaltain vammaisoikeusliikkeen historiaan pääsee tutustumaan The Disability Rag –lehden sekä lehden seuraajan The Ragged Edge –lehtiarkiston avulla. The Disability Rag löytyy digitoituna vuosilta 1980-1986, ja The Ragged Edge vuosilta 1987-2004. Lehteä pidettiin Yhdysvaltain vammaisoikeusliikkeen yhtenä tärkeimpänä julkaisuna.

Mielenkiintoisen osan muodostaa digitoidut alkuperäisaineistot, kuten viranomaisjulkaisut, pöytäkirjat, valokuvat, haastattelut, muistiinpanot ja kirjeet.

Aineistoja voi selata arkistokokoelmien, aihealueiden, nimekkeiden, organisaatioiden, julkaisijoiden, tai esimerkiksi henkilöiden ja paikkakuntien mukaan.

Tietokanta löytyy Volter-tietokannasta.

Luotu 12.01.2022 | Muokattu 12.01.2022