ECCO II täydentää Eighteenth Century Collections Online -tietokannan aineistosisältöjä

24.11.2021

Eighteenth Century Collections Online (ECCO) -tietokannan aineistosisällöt ovat laajentuneet, kun kirjasto hankki käyttöön myös tietokannan ns. ECCO II -osion. Tietokanta tarjoaa monipuolisia lähdeaineistoja paitsi kielten, kirjallisuuden ja historian myös muiden tieteenalojen 1700-luvun tutkimukseen.

Eighteenth Century Collections Online -tietokantaan on digitoitu englannin- ja jonkin verran muunkielisiä kirjallisia aineistoja, jotka on painettu vuosina 1701-1800 pääosin Englannissa mutta myös Skotlannissa, Irlannissa ja Yhdysvalloissa. Mukana on jonkin verran muuallakin painettua aineistoa. ECCO II -osio täydentää tietokannan sisällön yli 180 000 nimekkeeseen. Tietokannasta voi hakea kokotekstihaulla.

Tietokannan aineistot dokumentoivat niin 1700-luvun julkista kuin tavallisen kansankin elämää. Aineistovalikoimasta löytyy muun muassa moniosainen ensyklopedia, sanakirjoja ja lakikirjoja, historiaa, runoutta, romaaneja ja näytelmiä, elämäkertoja, tieteellisiä teoksia, filosofiaa ja teologiaa, uskonnollista kirjallisuutta ja saarnoja, hovin, hallituksen ja paikallishallinnon julistuksia, parlamentin säädöksiä, vetoomuksia, kirjeitä, päiväkirjoja, almanakkoja, huutokauppaluetteloita ja koulukirjoja, nuotteja sekä teoksia taiteesta ja arkkitehtuurista.

Monet 1700-luvulla painetuista kirjoista on kirjoitettu jo 1600-luvulla tai aiemmin, joten mukana on myös esimerkiksi Horatiuksen ja Ciceron teoksia samoin kuin Shakespearen teosten eri editioita

ECCO II -täydennys tuo tietokantaan mahdollisuuden samanaikaiseen hakuun muissakin Gale Primary Sources -tietokannoissa. Myös muun muassa hakua tukevia ominaisuuksia on lisätty ja lataus- ja sähköpostitoimintoja kehitetty.

ECCO-tietokanta löytyy Volterista ja tietokantalistalta.

ECCOn esittely kustantajan sivuilla.

Luotu 24.11.2021 | Muokattu 24.11.2021