Koko Suomen Tulevaisuuspäivää vietetään jälleen 6.3.2020 – tule mukaan tekemään tulevaisuutta!

11.02.2020

Voimme tehdä tulevaisuudesta paremman, mutta ensin se pitää pystyä kuvittelemaan. Tulevaisuuspäivän teemana on tänä vuonna toivottavat tulevaisuudet. 

Tulevaisuuspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, joka tuo tulevaisuuden kaikkien ulottuville tässä ja nyt. Tavoitteena on tehdä tulevaisuus näkyväksi, vahvistaa suomalaisten tulevaisuustietoisuutta ja uskoa tulevaisuuteen.

Meillä on vain harvoin aikaa pysähtyä tulevaisuuden äärelle ja tietoisesti pohtia, minkälaista tulevaisuutta teemme ja toivomme. Sen sijaan otamme tulevaisuuden usein itsestäänselvyytenä ja tyypillisesti pidemmän aikavälin tulevaisuuspohdinnat hautautuvat arkikiireiden alle. Vaihtoehtoisten tulevaisuuksien tutkiminen ja pohtiminen on kuitenkin välttämätöntä, jotta voimme vaikuttaa tulevaisuuden muotoutumiseen. Tulevaisuus ei tule, se tehdään.  

Tulevaisuuspäivää voi viettää missä tahansa, esimerkiksi omalla työpaikalla, koulussa, kotikunnassa, lähiyhteisössä, ystävien kanssa, museossa tai kirjastossa. Vuonna 2019 Tulevaisuuspäivää vietettiin yli 70 eri tapahtumassa ympäri Suomea.

Ladattavia materiaaleja Tulevaisuuspäivän viettoon

Tulevaisuuspäivän tavoitteena on tehdä tulevaisuusajattelua tutummaksi ja mahdollistaa laadukkaiden tulevaisuuskeskustelujen käyminen. Tulevaisuuspäivän verkkosivuilta löydät materiaalia, jota voit käyttää apuna tulevaisuusaiheisten tapahtumien sisällön suunnittelussa. Tämän työkalupakin avulla kuka tahansa voi viettää Tulevaisuuspäivää ja edetä aina tiedosta toimintaan omien resurssien ja kiinnostuksen mukaan. 

Tulevaisuuspäivän toteutuksesta vastaa Tulevaisuuspäivä ry sekä sponsoreina Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Kuntaliitto, Sitra ja Fibres. 

tulevaisuuspaiva.fi

tulevaisuuspaiva2020

 

Luotu 11.02.2020 | Muokattu 11.02.2020