Laura Elolle For Women in Science -ohjelman nouseva kyky -palkinto

08.03.2019

Turun biotekniikan keskuksen tutkimusjohtaja Laura Elo saa L’Oréal Foundationin ja Unescon For Women in Science -ohjelman nouseva kyky palkinnon, joka myönnetään 15 lupaavalle naistutkijalle ympäri maailman. Palkinto jaetaan torstaina 14.3. Pariisissa.

Laura Elo on laskennallisen biolääketieteen tutkija, jonka tausta on sovelletussa matematiikassa. Hän toimii bioinformatiikan tutkimusjohtajana ja laskennallisen lääketieteen ryhmänjohtajana Turun biotekniikan keskuksessa. 

– Tämä on iso huomionosoitus omalle työlleni ja tutkimukselle, jota teemme. Haluan korostaa, että vaikka palkinto myönnetään minulle, en tee tutkimusta yksin, vaan minulla on motivoitunut tutkimusryhmä ja hyviä yhteistyökumppaneita ympärilläni, Elo sanoo.

Vuonna 2018 Elolle myönnettiin L’Oréal Finlandin ja Unescon kansallisen tason apuraha tunnustuksena tutkimustyöstään.

– Laura Elo on ansioitunut ja monipuolinen naistutkija. Elon tutkimuksen tavoitteena on kehittää laskennallisia mallinnusmenetelmiä, joiden avulla seurantatutkimuksissa kerättyjä laajoja aineistoja voidaan hyödyntää yksilöidyn sairastumisriskin määrittämiseen, sekä yksilöllisesti kohdennettujen hoitomenetelmien suunnitteluun, totesi Suomen For Women in Science -juryn puheenjohtaja akateemikko Irma Thesleff vuoden 2018 Suomen apurahatilaisuudessa.

L’Oréal Foundation ja Unesco jakavat tänä vuonna 21. kerran For Women in Science -apurahoja tunnustuksena ansioituneille tiedenaisille. Viidelle eri maanosista tulevalle naistutkijalle myönnetään 100 000 euron apuraha seremoniassa, joka pidetään Unescon pääkonttorissa Pariisissa 14.3.2019. Samassa tilaisuudessa palkitaan 15 lupaavaa naistutkijaa ympäri maailman.

Professori Laura Elo on ECCB24:n puheenjohtaja. Hän johtaa Lääketieteellisen bioinformatiikan keskusta ja on myös yksi InFLAMES-lippulaivan ryhmänjohtajista.

Kuvaaja/Tekijä

Hanna Oksanen / Turun yliopisto
Luotu 08.03.2019 | Muokattu 08.03.2019