Maskisuosituksen soveltaminen Turun yliopistossa

02.10.2020

Koronaepidemian tilanne on kiihtymässä Varsinais-Suomessa. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suosittelee kasvomaskin käyttöä Varsinais-Suomessa kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Maskisuositusta sovelletaan Turun yliopiston Turun-kampuksella seuraavasti.

Yhteisissä sisätiloissa liikkuminen

Kaikkien on syytä käyttää maskeja yliopiston yhteisissä sisätiloissa ja erityisesti paikoissa, joissa liikennettä on paljon. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi luentosalien, luokkien, palvelupisteiden, uloskäyntien, ruokaloiden ja muiden vastaavien edustat. Ohjeet maskeista ja maskien käytöstä kansalaisille ovat THL:n sivuilla.

Työskentely yliopistolla

Niissä työtehtävissä, jotka edellyttävät yliopiston yhteisissä tiloissa kulkemista ja oleskelua, työnantaja järjestää tarkoitukseen sopivat maskit. Yksiköt hankkivat tätä tarkoitusta varten tarvittavan määrän maskeja ja järjestävät niiden jakelun. Yliopistolla on kuitenkin yhä toistaiseksi voimassa oleva etätyösuositus, ja työskentely yliopiston tiloissa edellyttää esimiehen lupaa. Työpisteissä, joissa suojaetäisyydet ovat koko ajan riittäviä, tai ollaan yksin, ei maskeja tarvitse pitää.

Laboratoriotyöskentelyn ja muun vastaavan tutkimustyön ohjeet pysyvät nykyisellä, keväällä vahvistetulla tasollaan, jotka kukin laboratorio tai oppiaine vahvistaa.

Opetus ja opiskelu yliopistolla

Opetuksen sekä laboratorio-, pienryhmä- ja kenttäopetustilanteiden ohjeet pysyvät ennallaan: suojavälineitä käytetään, mikäli suojaetäisyyksiä ei pystytä pitämään. Vaikka luennoilla istutaankin turvavälejä noudattaen, voi luennolle mentäessä tai sieltä poistuttaessa syntyä ruuhkatilanteita, jolloin riittävät turvavälit eivät toteudu.

Mahdolliset lisätietotiedustelut ja kysymykset pyydetään ensisijaisesti lähettämään sähköpostitse osoitteeseen koronainfo@utu.fi

Uutista päivitetty 8.10.2020. Päivitetty ingressiin, että suositus koskee koko Varsinais-Suomea.

Luotu 02.10.2020 | Muokattu 08.10.2020