Onkologian erikoistumisopinnot voi nyt suorittaa kokonaan Vaasassa

12.02.2021

Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaanin päätöksellä onkologian erikoislääkärikoulutuksen kaikki osa-alueet voidaan suorittaa Vaasassa seuraavat kolme vuotta. Poikkeusluvalla voidaan korvata kahden vuoden yliopistosairaalassa tehtävä harjoittelu.

Vaasan keskussairaalalle on myönnetty poikkeuslupa järjestää onkologian erikoislääkärikoulutuksen kaikki osa-alueet Vaasassa. Lupa on voimassa kolmen vuoden määräajan 28.1.2021–27.1.2024. 

Luvan saaminen on tärkeä saavutus Vaasan onkologian klinikalle, joka on tehnyt systemaattista työtä syöpälääkäreiden erikoistumiskoulutuksen eteen jo kahdeksan vuotta.

– Meillä on ainoana keskussairaalana Suomessa kliinisen onkologian professuuri ja kliinisen opettajan vakanssi. Olemme nyt saaneet jatkoa sille, että Vaasan onkologian klinikalla voi suorittaa koko erikoistumispalvelun ilman pakollista kahden vuoden yliopistoklinikkapalvelua. Tämä vahvistaa asetelmiamme tavoitella Suomen parhaan keskussairaalan syöpäyksikön mandaattia, kertoo onkologian ylilääkäri Antti Jekunen Vaasan keskussairaalasta.

– Turun yliopiston systemaattinen koulutus- ja tutkimusyhteistyön kehittäminen Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa kantaa nyt hedelmää tälläkin saralla, iloitsee puolestaan poikkeusluvan myöntänyt dekaani Pekka Hänninen

Vaasan onkologian klinikka kattaa kaikki syöpäindikaatiot ja tarjoaa siten tehokkaan ja pidetyn koulutuspaikan erikoistuville lääkäreille. Vaasan keskussairaala on Suomen ainoa keskussairaala, joka on saanut poikkeusluvan järjestää onkologian erikoislääkärikoulutuksen kaikki osa-alueet.

– Vaasassa on Suomen suurin keskussairaalan syöpätautien yksikkö. Meillä on noin tuhat sädehoitopotilasta vuodessa, Jekunen sanoo.

Vaasan onkologian klinikka on tehnyt yhteistyötä Turun yliopiston kanssa onkologien erikoislääkärikoulutuksessa vuodesta 2013 saakka, ja Vaasan klinikalla työskentelee Turun yliopiston omaa opetushenkilökuntaa.

Luotu 12.02.2021 | Muokattu 12.02.2021