Professori Johanna Ivaska EMBO:n hallintoneuvoston jäseneksi

07.07.2022

Professori Johanna Ivaska on valittu Euroopan molekyylibiologian järjestö EMBO:n hallintoneuvoston jäseneksi yhtenä viidestä uudesta jäsenestä.

Kuvaaja/Tekijä

Esko Keski-Oja

Euroopan molekyylibiologian järjestö European Molecular Biology Organization on julkistanut hallintoneuvostonsa uudet jäsenet. Järjestö koostuu yli 1800 huippututkijasta Euroopasta ja maailmanlaajuisesti, ja 15 jäsenen hallintoneuvosto on sen johtava elin.

Turun Biotiedekeskuksen ja InFLAMES-lippulaivan tutkija professori Johanna Ivaska on ansioitunut tutkija kansainvälisesti. Hän on muun muassa saanut kahdesti Euroopan tutkimusneuvoston ERC:n erittäin kilpaillun tutkimusrahoituksen. EMBO valitsi Ivaskan vuonna 2006 nuorten huippututkijoiden eliittiin ja vuonna 2015 järjestön jäseneksi. Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen Ivaska on ollut vuodesta 2016. Ivaska on saanut useita arvostettuja kansainvälisiä ja kansallisia tunnustuspalkintoja ja on toiminut vuosina 2015–2019 akatemiaprofessorina.

– On kunnia ja etuoikeus tulla kutsutuksi EMBOn hallitusneuvoston jäseneksi. EMBO on tehokas järjestö, joka on täysin tieteen ja tieteentekijöiden asialla ja edistää tutkimusta ja tutkijakoulutusta Euroopassa, sanoo Ivaska.

Euroopan biotieteiden EMBO-tutkijaorganisaatio muun muassa edistää kansainvälistä yhteistyötä ja tutkimuksen kehitystä biotieteissä rahoittamalla tutkijoiden liikkuvuutta. Järjestöön valitaan jäseniksi erittäin ansioituneita tutkijoita.

 

Lisätietoja:

Johanna Ivaska
joivaska@utu.fi
+358 40 502 0812

 

Luotu 07.07.2022 | Muokattu 27.08.2022