Asiasana: InFLAMES Lippulaiva

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

Euroopan tärkein laskennallisen biologian konferenssi tulee Turkuun

18.04.2024

Biologian ja laskennallisten tieteiden kohdatessa syntyvät innovaatiot mullistavat elämäntieteitä ja terveydenhuoltoa. Laskennallinen biologia ja bioinformatiikka vievät tätä muutosta eteenpäin auttamalla tutkijoita analysoimaan suuria määriä biologista dataa. European Conference on Computational Biology (ECCB) on Euroopan päätapahtuma laskennallisen biologian alalla tänä vuonna. Konferenssi järjestetään Turussa 16.–20. syyskuuta 2024. Tapahtumaan odotetaan 600–800 osallistujaa.

Johanna Ivaskalle ja Lauri Nummenmaalle 2,5 miljoonan euron EU-rahoitukset syöpätutkimukseen ja kielteisten tunteiden tutkimiseen

11.04.2024

Turun yliopiston professorit Johanna Ivaska ja Lauri Nummenmaa ovat saaneet merkittävät tutkimusrahoitukset Euroopan tutkimusneuvosto ERC:ltä. Ivaska sai rahoituksen hankkeelle, jossa selvitetään, miten terveen elimistön biologiset rajat vaikuttavat syövän etenemiseen. Nummenmaan hankkeessa tarkastellaan kielteisten tunteiden yhteyttä ihmisen fyysiseen hyvinvointiin.

Väestötutkimusten asiantuntija Olli Raitakari palkittiin arvostetulla Matti Äyräpään palkinnolla

11.04.2024

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on myöntänyt professori Olli Raitakarille maamme merkittävimpiin lääketieteellisiin tunnustuksiin kuuluvan Matti Äyräpään palkinnon. Raitakarin tutkimustyön tavoitteena on lisätä ymmärrystä elintapojen ja ympäristötekijöiden merkityksestä elämänkaaren eri vaiheissa ja yli sukupolvien.

Elimistön syöjäsolujen tutkimisesta tuli Alexander Mildnerin intohimo

20.03.2024

Nuori Alexander Mildner aikoi taiteilijaksi. Vanhemmat eivät vastustaneet suunnitelmaa, mutta ehdottivat, että poika menisi ensin Göttingenin yliopistoon, josta hän voisi vuoden kuluttua siirtyä taidekouluun. Toisin kävi. Tänään Mildner on yksi maailman lainatuimpia immunologia-alan tutkijoita ja Turun yliopiston InFLAMES-lippulaivan apulaisprofessori. 

Åbo Akademissa kehitettävä suolistosairauksia erotteleva pikatesti sai rahoitusta jatkokehitykseen ja kaupallistamiseen

16.01.2024

Suoliston solujen koostumuksessa havaittuja muutoksia voidaan hyödyntää tulehduksellisten suolistosairauksien toteamiseen. Åbo Akademin InFLAMES-ryhmässä tehdyn löydön pohjalta kehitetään nyt pikatestiä, jolla eri suolistosairaudet voitaisiin sekä erottaa toisistaan että muista vakavista sairauksista. Kehitystyö on saanut merkittävää rahoitusta sekä Business Finlandilta että Novo Nordisk -säätiöltä.