Asiasana: InFLAMES Lippulaiva

Tämä sivu kokoaa asiasanaan liittyviä sisältöjä.

SuomiAreena: Terveys on elämätavoista kiinni - vai onko?

Aika

24.6.2025 klo 10.00 - 10.45
Lihavuus, tyypin 2 diabetes ja rasvamaksa yleistyvät. Niitä pidetään herkästi itse aiheutettuina elintapasairauksina, mutta onko terveys kiinni vain yksilön itsekurista ja elämäntavoista? Esimerkiksi lihavuus saattaa uusimman tutkimuksen mukaan osalla meistä johtua suolistohormonien heikosta...

Akateemikko Sirpa Jalkasen ja professori Markku Jalkasen muotokuva on liitetty Turun yliopiston kokoelmiin

04.06.2025

Akateemikko Sirpa Jalkasen ja professori Markku Jalkasen muotovalokuva paljastettiin ja luovutettiin yliopiston kokoelmiin 28.5. 2025. Kuvan luovutti Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Pekka Hänninen ja sen vastaanotti yliopiston rehtori Marjo Kaartinen. Paljastustilaisuus pidettiin Medisiina D -rakennuksen Alhopuro-salissa, joka on myös kuvan sijoituspaikka.

Turun immunologinen tutkimus vahvistuu entisestään, alalle miljoonien EU-rahoitus

04.06.2025

Turun yliopisto ja Åbo Akademi ovat saaneet 3,72 miljoonan euron EU-rahoituksen immunologian tutkijatohtoriohjelmalle. Ohjelmaan, jonka kokonaisbudjetti on 7,66 miljoonaa euroa, palkataan kolmeksi vuodeksi 22 kansainvälistä tutkijaa. Heistä koulutetaan sekä immunologisen tutkimuksen huippuja että yritysmaailmaa ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta ymmärtäviä osaajia.

InFLAMES Corporate Corner: Lääkekehityksessä menestys syntyy vain niin, että tiede tulee aina ensin

30.05.2025

Uudet lääkekeksinnöt eivät synny yksilön tarpeesta vaurastua ja menestyä. Ne syntyvät vain siten, että tiede tulee aina ensin. Tämä pätee myös lääketeollisuuteen. InFLAMES-lippulaivan Corporate Cornerissa hahmoteltiin, minkälaista johtajuutta vaaditaan tieteessä ja teollisuudessa, kun tutkijoiden ideoista tehdään tuotteita, joista hyötyvät sekä potilaat että kansantalous. 

Beksmarilimabi-lääkkeestä hyötyvät potilaat voidaan tunnistaa, syövän täsmähoito on yhä lähempänä

20.05.2025

Turun yliopiston tutkijat ovat ottaneet askeleen kohti yksilöllisempiä ja tehokkaampia syöpähoitoja. Uudessa tutkimuksessa selvisi, missä oloissa vasta-ainelääke beksmarilimabi voi aktivoida elimistön oman puolustusjärjestelmän syöpää vastaan ja kuinka voidaan tunnistaa potilaat, jotka hyötyvät lääkkeestä.