RefWorks-sopimus päättyy - kirjasto neuvoo viitteittesi siirrossa

07.09.2021

RefWorks-viitteidenhallintaohjelman sopimus päättyy vuoden 2021 lopussa. Mikäli haluat säilyttää viitteesi myöhempää käyttöä varten, siirrä RefWorks-ohjelmassa olevat viitteesi johonkin toiseen ohjelmaan tai muuhun talteen hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

Turun yliopiston kirjaston yliopistolaisille tilaaman RefWorks-ohjelman sopimus päättyy 31.12.2021 eikä sopimusta enää uusita muun muassa sen vuoksi, että nyt tarjotun sopimuksen ehdot ovat ristiriidassa EU:n tietosuojalainsäädännön kanssa.

Milloin?

Turun yliopiston nykyinen RefWorks-tilaus on voimassa 31.12.2021 saakka, jonka jälkeen RefWorks ei enää ole yliopistolaisten käytössä. RefWorks ei myöskään myy yksittäisiä, henkilökohtaisia lisenssejä, joten sinun kannattaa tallentaa viitteesi joko toiseen viitteidenhallintaohjelmaan tai muulla tavoin ennen vuotta 2022.

Mitä?

Jotta saat RefWorks-ohjelmassa olevat viitteesi talteen, voit siirtää ne esimerkiksi toiseen viitteidenhallintaohjelmaan, kuten Zotero tai Mendeley, tai muuhun talteen. Sekä Zoterosta että Mendeleystä on tarjolla maksuttomat versiot. Lisätietoja löydät muun muassa kirjaston viitteidenhallintaoppaasta.

Miten?

Kirjasto tukee viitteiden siirtossa ja uusien ohjelmien käyttöön otossa ohjeilla:

Tukea saa myös kirjaston työpajoissa:

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä osoitteessa tietopalvelu@utu.fi.

Luotu 07.09.2021 | Muokattu 07.09.2021