Tule mukaan kehittämään uutta mustikkatuotetta

24.09.2025

Turun yliopiston ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus ja Lepomäen tila kutsuvat sinut mukaan kehittämään uusia mustikkapohjaisia tuotteita kuluttajatyöpajoihin.

Osallistumalla pääset mukaan ideoimaan tulevaisuuden ruokatuotteita. Paras idea jalostetaan yhdessä yrityksen kanssa uudeksi tuotteeksi, joka tuodaan markkinoille vuonna 2026. Mukaan valituille osallistujille tarjotaan pieni elintarvikelahjakortti sekä Lepomäen tilan tuotteita kiitokseksi osallistumisesta kaikkiin työpajoihin ja aktiviteetteihin.

Ilmoittaudu täällä

Mitä osallistuminen tarkoittaa:

  • Pääset vaikuttamaan uuden elintarvikkeen kehitykseen
  • Näet, miten tuotteita kehitetään ideasta kauppaan asti
  • Osallistut ohjattuihin ja luoviin työpajoihin (3 etätapaamista ja 1 lähitapaaminen Aistikattilassa, Medisiina D, Kupittaa, Turku) loka-marraskuussa 2025 (yhteensä noin 10 tuntia)

Kenelle:

  • Olet 18–65-vuotias
  • Olet kiinnostunut terveellisestä ruoasta ja mustikkatuotteista
  • Et työskentele elintarvike-, muotoilu-, markkinointi- tai terveysaloilla
  • Sinulla on toimiva verkkoyhteys ja tietokone, jossa on kamera
  • Sitoudut osallistumaan kaikkiin työpajoihin (tarkempi aikataulu alempaa)
  • Voit tarpeen mukaan työskennellä myös englanniksi

Työpajasessioiden aikataulut

Työpaja 1 (etänä)

Ryhmä 1: maanantai 13.10. klo 13.00–15.30 
Ryhmä 2: maanantai 13.10. klo 15.30–18.00 
Ryhmä 3: tiistai 14.10. klo 14.30–17.00 
Ryhmä 4: torstai 16.10. klo 14.30–17.00

Työpaja 2 (etänä)

Ryhmä 1: maanantai 20.10. klo 13.00–15.30 
Ryhmä 2: maanantai 20.10. klo 15.30–18.00 
Ryhmä 3: tiistai 21.10. klo 14.30–17.00 
Ryhmä 4: keskiviikko 22.10. klo 14.30–17.00

Työpaja 3 (etänä)

Ryhmä 1: maanantai 3.11. klo 13.30–14.45 
Ryhmä 2: maanantai 3.11. klo 15.00–16.15 
Ryhmä 3: torstai 6.11. klo 14.00–15.15 
Ryhmä 4: keskiviikko 6.11. klo 15.30–16.45

Työpaja 4 (Aistikattila, Medisiina D, Kupittaa, Turku)

Kaikki ryhmät: maanantai 24.11. klo 16.00–18.00

Huomioithan, että sinun tulee osallistua kaikkiin neljään työpajaan, jotta voit tulla valituksi mukaan. 

Jos jokin valitsemasi ryhmän ajankohdista ei sovi sinulle, mutta haluaisit silti osallistua projektiin, otathan yhteyttä työpajojen vetäjiin: Minna Storm (minna.storm@utu.fi) ja Ella Koivuniemi (ella.koivuniemi@utu.fi).

Paikkoja on rajoitetusti, ja haku on auki 3.10.2025 asti.

Ilmoittaudu täällä

Työpajat toteutetaan osana BLUE-hanketta, jonka rahoituksesta vastaa EIT Food.

Luotu 24.09.2025 | Muokattu 30.09.2025