Tule mukaan tutkimukseen, jossa selvitetään ympäristön vaikutusta ruoan miellyttävyyden kokemukseen ja fysiologisiin vasteisiin

12.12.2025

Tervetuloa osallistumaan tutkimukseen, jossa selvitetään ympäristön vaikutusta ruoan miellyttävyyden kokemukseen ja fysiologisiin vasteisiin. Tutkimus toteutetaan 8.12.2025–6.2.2026 Turun yliopiston Aistikattilassa, osoitteessa Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10. Tutkimukseen osallistuminen kestää yhteensä noin 1,5 tuntia, eikä siitä makseta palkkiota.

Tutustu tutkimustiedotteeseen ja tietosuojaselosteeseen

Ilmoittaudu mukaan tutkimukseen tästä

Tutkimuksen kulku

  • Tutkimuksen aikana vastaat kyselyihin, joissa selvitetään ruuankäyttöä, syömisen taitoa, neofobiaa, (uutuudenpelkoa), taustatietojasi (esim. koulutus, pituus, paino) sekä merenelävien käyttöä.
  • Tutkimuksessa arvioit aistinvaraisesti merenelävistä koostuvia tuotteita kolmessa erilaisessa audiovisuaalisessa ympäristössä ja vastaat näitä koskeviin kysymyksiin.
  • Lisäksi tutkimuksen aikana mitataan fysiologisia vasteita (syke, sykevälivaihtelu, sydänsähkökäyrä, hengitystaajuus ja ihon sähkönjohtavuus). Mittauksia varten ihollesi asetetaan antureita tarra- ja vyökiinnityksellä.

Lisätietoja voi kysyä:

Sanna Koskimäki
FM, Väitöskirjatutkija
Ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskus
Turun yliopisto
ravitsemustutkimus@utu.fi 

Luotu 12.12.2025 | Muokattu 12.12.2025