Turun yliopiston ja Åbo Akademin johto ottivat vastaan tukiadressin opiskelijoiden mielenilmaukselle

09.10.2023

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola, Åbo Akademin vararehtori Gunilla Widén sekä Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Akseli Tiitta ja Åbo Akademin ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtaja Kajsa Viitamäki ottivat vastaan tukiadressin opiskelijoiden mielenilmaukselle.

Tukiadressi luovutettiin Aurumissa yliopistojen ja ylioppilaskuntien edustajille maanantaina 9.10.2023. Verkossa julkaistuun adressiin oli tullut noin 700 allekirjoitusta. Adressin luovutti väitöskirjatutkija Otto Tarkka.

Adressin otsikko on ”Turun yliopiston ja Åbo Akademin Turun yliopiston ja Åbo Akademin työntekijät leikkauksia vastaan – tukiadressi opiskelijoiden valtaukselle”. Mielenilmaukseen osallistuvat opiskelijat vastustavat maan hallituksen suunnittelemia leikkauksia opiskelijoiden tukeen ja hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa. Opiskelijat vaativat myös yliopistojen johtoa asettumaan opiskelijoiden vaatimusten taakse.

Rehtori Kola ja vararehtori Widén kiittivät mielenilmaukseen osallistuvia opiskelijoita ja adressin allekirjoittajia aktiivisuudesta ja tärkeiden asioiden ajamisesta.  

– Yliopistolle opiskelijoiden hyvinvointi ja mahdollisuus keskittyä opintoihinsa ovat ensiarvoisen tärkeitä. Tukijärjestelmän tulee olla sellainen, että opiskeluun keskittyminen ja valmistuminen tavoiteajassa on mahdollista. Yliopistot ja ylioppilaskunnat korostavat kotimaisten ja kansainvälisten osaajien merkitystä koko Suomen menestykselle, rehtori Jukka Kola sanoo.  

– Mielenilmaukseen osallistuvien opiskelijoiden viesti on tärkeä. Heiltä on tullut hyviä näkemyksiä opiskelijoiden hyvinvoinnin haasteista. Yliopistot voivat näiden pohjalta edelleen kehittää hyvinvoinnin ja opintojen etenemiseen liittyviä tukipalveluitansa, Åbo Akademin vararehtori Gunilla Widén sanoo. 

Opiskelijat aloittivat mielenilmauksen Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteisessä Aurum-rakennuksessa 20. syyskuuta. Tuolloin sekä rehtori Kola että Åbo Akademin rehtori Mikael Lindfelt kertoivat tukevansa mielenilmauksen järjestämistä ja antoivat opiskelijoille luvan rauhanomaiseen mielenilmaukseen ja yöpymiseen rakennuksessa. Yliopistot ovat järjestäneet mielenilmaukseen osallistuville opiskelijoille useita keskustelutilaisuuksia, joissa on käsitelty opiskelijoiden esillä pitämiä teemoja. 

Tukiadressi luovutettiin Aurumissa yliopistojen ja ylioppilaskuntien edustajille maanantaina 9.10.2023.

Kuvassa vasemmalta oikealle Kajsa Viitamäki, Gunilla Widén, Akseli Tiitta, Jukka Kola ja Otto Tarkka. 

 

> Rehtori Jukka Kola: Opiskelijoiden viesti on painava – Unifi jakaa huolen opiskelijoiden toimeentulosta (uutinen 26.9.2023)

> Yliopisto tukee Aurumin mielenilmauksen järjestämistä ja pitää keskustelutilaisuuksia (uutinen 21.9.2023)

Luotu 09.10.2023 | Muokattu 09.10.2023