Uusi Volter-tietokanta – mitä muutosvaiheessa pitää huomioida?

15.11.2019

Turun yliopiston kirjasto siirtyy käyttämään uutta kirjastojärjestelmää vuodenvaihteessa 2019-2020. Järjestelmän vaihtuessa myös Volter-tietokannan asiakaskäyttöliittymä uudistuu. Uusi käyttöliittymä helpottaa erityisesti e-aineistojen löytyvyyttä ja käyttöä. Artikkelien haku paranee ja personoituu, hakutulosten käsittely monipuolistuu ja selkeytyy.
 

Järjestelmän vaihto aiheuttaa vuoden lopussa poikkeusjärjestelyitä kirjastopalveluissa. Lisäksi jotkut vanhan järjestelmän toiminnallisuudet eivät siirry sellaisinaan uuteen järjestelmään. 

Kirjastot suljettuina, mutta e-aineistot toimivat 

Kirjastot ovat suljettuina 20.12.2019-6.1.2020. E-aineistot toimivat kuitenkin kirjastojen ollessa suljettuina.

Kaikissa painetuissa aineistoissa on pidennetyt laina-ajat vuodenvaihteessa. 

  • Pitkät laina-ajat alkavat yleiskokoelman osalta 8.11. ja kurssikirjoilla 22.11. 
  • Pitkät laina-ajat ulottuvat 15.1.2020 asti. 

Volter–tietokannassa ei voi uusia lainoja, tehdä varauksia eikä päivittää omia tietojaan 19.12.2019 -6.1.2020. 
Viimeinen päivä tehdä varastotilauksia on 12.12.2019.

Hankintakatko 15.11.2019 alkaen

Kirjastotietokannan siirtoon liittyvät toimenpiteet aiheuttavat katkon kirjaston hankintapalveluissa 15.11.2019 vuodenvaihteeseen asti. Katko koskee kaikkia kirjaston tietoaineistohankintoja - niin sähköisiä kuin painettuja aineistoja, mukaan lukien laitostilaukset ja kurssikirjat.

Tee hankintaehdotukset ja laitostilaukset kirjastolle 15.11.2019 mennessä, jotta ne ehditään käsitellä ennen uuteen järjestelmän siirtymistä. Otamme kirjastossa kaikki hankintakatkon aikana tulleet ehdotukset talteen ja käsittelemme ne vuoden 2020 puolella. Hankintakatko päättyy heti vuoden alussa, mutta aineiston käsittely saattaa kuitenkin ruuhkautua ja viivästyä myös katkon jälkeen. 

Ota Volteriin tallentamasi tiedot talteen

Volterin henkilökohtaiset tilit lakkaavat toimimasta 13.12.2019.  

Volteriin tallennetut suosikit tai hakulausekkeet eivät tule siirtymään automaattisesti uuteen järjestelmään. Lisätietoja ja ohjeet suosikkien ja hakulausekkeiden talteen ottamista varten löydät kirjaston verkkosivuilta https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/ota-volteriin-tallentamasi-tiedot-talteen

Lisätietoa saat myös kirjaston tietopalvelulta tietopalvelu@utu.fi.

Osa Volterin linkeistä lakkaa toimimasta

Osa Volterin linkeistä mm. kurssikirjoihin lakkaa toimimasta vuodenvaihteessa. Tunnistat poistuvan osoitteen utu.finna.fi-alusta: esimerkiksi https://utu.finna.fi/Record/volter.1576275. 

Voit jo nyt muuttaa e-kirjoihin tai muihin aineistoihin vievät linkit niin, että kopioit Volterista muun kuin utu.finna -linkin. Löydät sellaisen linkin joko suoraan kirjan tai muun aineiston nimen alta tai hakutuloslistan kohdasta "Verkossa saatavilla".

UTUPub.fi -alkuiset linkit yliopiston julkaisuarkistoon toimivat jatkossa, samoin kuin muut avoimen saatavuuden aineistot.
Lisätietoa voit kysyä osoitteesta tietopalvelu@utu.fi.

Kevään koulutukset - Tilaa tietovartti 

Voit tilata opiskelijoillesi, oppiaineellesi, laitokselle tai tiedekuntaan kirjastolaisen kertomaan vartissa, mitä uutta Volter tuo tullessaan. 
Tarjoamme vähintään 15 minuutin tietoiskun Volterin uusista ominaisuuksista haluamallasi tavalla, mutta voimme myös räätälöidä vartin sisällön tarpeisiinne sopivaksi. Ota yhteyttä, niin sovitaan asiasta tarkemmin: tietopalvelu@utu.fi!

Lisää tietoa:
Järjestelmävaihdoksen projektipäällikkö Heli Kokkinen
heli.kokkinen@utu.fi
+358 29 450 2354

 

Luotu 15.11.2019 | Muokattu 21.11.2019