Varsinais-Suomi kasvuun post-Covid -webinaari to 28.5.2020

20.05.2020

Koronapandemia on viime kuukausina muuttanut koko maailmaa. Se on ajanut yhteiskunnan ja etenkin talouden suuren epävarmuuden aikaan. Varsinais-Suomessa katse on kuitenkin suunnattu tulevaisuuteen, jossa haasteiden ohella nähdään myös mahdollisuuksia.

V-S kasvuun webinaari

Varsinais-Suomi kasvuun post-Covid -webinaari torstaina 28.5.2020 klo 14.15-16.00

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Tulevaisuutta rakennetaan laaja-alaisessa toimintaryhmässä, joka toimii tiiviissä vuorovaikutuksessa seudun yritysten ja yrittäjien kanssa. Tavoitteena on varmistaa vientivetoisen Varsinais-Suomen alueen yritysten parhaat toimintaedellytykset tulevaisuudessa. 

Toimintaryhmä ylläpitää tilannekuvaa Varsinais-Suomen yritysten tilanteesta ja luotaa tulevaisuuden skenaariomalleja yhdessä yritysten kanssa. Se myös koordinoi tilanteen vaatimaa koulutustarjontaa ja yrityksille tarjolla olevia TKI-toiminnan rahoitusinstrumentteja, sekä kartoittaa uusia markkinoita mahdollisten menetettyjen markkinoiden tilalle. 

Kutsumme kaikki alueen elinkeinotoimijat mukaan webinaariin, jossa kerromme miten lähdemme luotaamaan tulevaisuutta yhdessä. Webinaarissa käynnistämme Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen toteuttaman kyselyn, johon kutsumme mukaan kaikki alueen yritykset. Kyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään skenaariomallien laatimisessa.

OHJELMA

Toimintaryhmän puheenjohtajan avaussanat
Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy

Tulevaisuudentutkimus ja skenaariotyö yritysten luotaamisen tukena
Juha Kaskinen, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen johtaja, Turun yliopisto

Digitaalisen kaupan ja kuluttajaliiketoiminnan tulevaisuuden näkymät 
Leevi Parsama, Digital Commerce Specialist, i-Identity Oy

Skenaariotyöryhmien puheenvuorot

  • Palveluliiketoiminta ja kuluttajamarkkinat
  • Teollisuus, rakentaminen ja ICT
  • Logistiikka
  • Rahoitus
  • Kansainvälisyys ja vienti

Skenaariotyön käynnistäminen kyselytutkimuksella
Juha Kaskinen, Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen johtaja, Turun yliopisto

Päätössanat
Niko Kyynäräinen, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy

Tervetuloa mukaan tekemään yhdessä tulevaisuutta - ilmoittaudu viimeistään 27.5.

Webinaari toteutetaan Turun yliopiston Zoom-palvelulla. Ilmoittautuneille lähetetään linkki hyvissä ajoin ennen tilaisuutta. Tilaisuus tullaan tallentamaan ja se tulee olemaan katsottavissa tulevalla Varsinais-Suomi kasvuun -verkkosivustolla. 

Tilaisuuden järjestää toimintaryhmän puolesta Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus. Toimintaryhmään kuuluvat Varsinais-Suomen Liiton, ELY-keskuksen, Turun kauppakamarin, Varsinais-Suomen Yrittäjien, Teknologiateollisuus ry:n, Rakennusteollisuus ry:n, SAK:n, seudun korkeakoulujen ja oppilaitosten ohella myös mm. Turun kaupunki sekä Turun seudun, Salon ja Vakka-Suomen elinkeinoyhtiöt.

Lisätietoja antaa: 

Riikka Saarimaa, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
riikka.saarimaa@utu.fi, +358 50 304 2772
 
 

Luotu 20.05.2020 | Muokattu 20.05.2020