Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 – tietokanta sukupuolentutkimukseen

03.05.2022

Minkälaista oli naisten elämä Ranskan siirtomaissa Pohjois-Afrikassa 1800- ja 1900-luvuilla? Miten kiinalaisnaiset suhtautuivat länsimaiseen lääketieteeseen, jonka yhdysvaltalaiset terveyslähetyssaarnaajat toivat Kiinaan? Millainen oli filippiiniläisnaisten äänestysoikeustaistelu? Women and Social Movements in Modern Empires since 1820 -tietokannassa voimme tutkia maailmanhistoriallisia teemoja, erityisesti kolonisaatiota, kansanliikkeitä ja postkolonialismia naisten näkökulmasta katsottuna.  

Tietokannan aiheita ovat alkuperäiskansat, rauha ja kansainvälinen oikeus, kansalais- ja ihmisoikeudet, poliittinen aktivismi, koulutus, maahanmuutto, uskonto, terveys ja seksuaalisuus, rotukysymykset, kolonisaatio ja postkolonialismi sekä työ- ja luokkaidentiteetti.

Dokumentit on järjestetty 12 pääryhmään, pääosin eri imperiumien aikakausien mukaan, kuten esim. Brittiläinen imperiumi. Pari ryhmää sisältää aineistoa Pohjois-Amerikan uudisasukasyhteiskunnista ja naisalkuperäiskansalaisista. Tutustu johonkin tiettyyn pääryhmään kokonaisuudessaan tai vaihtoehtoisesti selaa aineistoja teemoittain tai esimerkiksi organisaatioiden, henkilöiden ja paikkakuntien mukaan.

Tietokannasta löytyy perinteistä kirja- ja lehtiaineistoa sekä videoaineistoa. Mielenkiintoinen osa sisällöstä ovat alkuperäisaineistot, kuten viranomaisjulkaisut, pöytäkirjat, päiväkirjat, haastattelut, puheet, kirjeet, valokuvat ja kartat.

Lisätietoa löytyy LibGuidesta (englanniksi).

Tietokanta löytyy Volter-tietokannasta.

Luotu 03.05.2022 | Muokattu 03.05.2022