Oskar
Laaksonen
dosentti, bioteknologian laitos
yliopistonlehtori, elintarviketieteet
PhD, Docent
Linkit
Asiantuntijuusalueet
Elintarvikkeiden aistittava laatu
Aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät
Flavorien kemia
Maku
Marjat
Fenoliset yhdisteet
Nestekromatografia
Kaasukromatografia
Tilastolliset monimuuttujamenetelmät elintarviketieteissä
Opetus
- Elintarvikkeiden aistinvarainen arviointi
- Tilastollisten monimuuttujamallien soveltaminen elintarviketieteissä
Tutkimus
- Elintarvikkeiden prosessoinnin vaikutus aistittavaan laatuun
- Kasviperäisten elintarvikkeiden flavorien ja makujen kemia
- Elintarvikkeiden sensomiikka
Julkaisut
Improving the sensory quality and health attributes of goji berry wine with Lachancea thermotolerans: A focus on acidity, aroma, and phenolic enrichment (2025)
Food Bioscience
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Storage stability of berry mueslis with special focus on phenolic compounds (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Characterization of Commercial Non-Alcoholic Beers in Two Locations, Finland and China (2025)
Beverages
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Sensory profiles and oxidative stability of linseed oil microencapsulated with pea, soy, and whey proteins in high-fat food models (2025)
LWT - Food Science and Technology
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Omenamehun puristamisen sivuvirrasta viinietikkaa (2025)
Kehittyvä elintarvike
(D1 Artikkeli ammattilehdessä)
Impact of storage of oat bran flour and dispersion on lipid oxidation, odour profile, and oxidative degradation of beta-glucan (2025)
Journal of Cereal Science
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Towards new properties of strawberry : Chemical composition and sensory properties of species-reconstructed garden strawberry progenies (2025)
Food Chemistry
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Sensory and volatile compound profiles in tempeh-like products from faba bean and oats (2025)
Current Research in Food Science
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Chemical and sensory characteristics of lingonberry (Vaccinium vitis-idaea) alcoholic beverages produced using Saccharomyces cerevisiae, Torulaspora delbrueckii and Metschnikowia pulcherrima yeasts (2024)
Food Bioscience
(A1 Vertaisarvioitu alkuperäisartikkeli tieteellisessä lehdessä )
Potential of cyclodextrins in food processing for improving sensory properties of food (2024)
Food Innovation and Advances
(Vertaisarvioitu katsausartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä (A2))