Ilmoittautuminen tieteelliseen jatkotutkintoon

Huom. Peppi-järjestelmän käyttö laajenee Turun yliopistossa kesällä 2021. Uusi Peppi-opintotietojärjestelmä korvaa kesällä 2021 nykyisistä Turun yliopiston järjestelmistä Nettiopsun, Opsun, hops-järjestelmän, avoimen yliopiston Nettiopsun ja Rekan, jotka poistuvat käytöstä 24.6.2021 alkaen. Turun yliopiston opintorekisteri on näin ollen kiinni 24.6.–1.8.2021.

Pepin opetussuunnitelma- ja opetusohjelmaosio, opinto-opas ja Lukkarikone toimivat kuitenkin opintorekisterin ollessa kiinni. Lue lisää poikkeusaikatauluista!

---

Tietojärjestelmävaihdoksen vuoksi pääsemme kirjaamaan uusia opiskeluoikeuksia vasta heinäkuun lopussa 2021. Vasta opiskeluoikeuden kirjaamisen jälkeen on saatavissa kirjoillaolotodistus läsnäolevaksi ilmoittautumisesta! Tiedekunnan päätös opiskeluoikeuden myöntämiestä riittää monessa tapauksessa todistukseksi opiskelijana olosta.

---

Huom! Nyt Covid19 -poikkeustilanteessa mitään dokumentteja ei voi tuoda paikan päälle eikä myöskään kannata postittaa, koska henkilökunta on määrätty etätöihin. Olethan yhteydessä sähköpostilla disco"at"utu.fi. Utu-sähköpostista lähettämällä postit ja tarvittavat dokumentit voi lähettää tietoturvallisesti. Yliopiston ohjeet koronavirustilanteessa.

---

Lukuvuosi-ilmoittautuminen. Tieteellisiä jatkotutkintoja ovat lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot (lääketieteen lisensiaatti ja hammaslääketieteen lisensiaatti ovat perustutkintoja). Opiskeluoikeuden tieteelliseen jatkotutkintoon myöntää tiedekunta. Opiskeluoikeudet kirjataan opintorekisteriin opiskelijakeskus Discossa.

Ilmoittautumisohjeet tieteellistä jatkotutkintoa suorittaville

Uusi opiskeluoikeus

Uusilla jatko-opiskelijoilla ei ole erillistä ilmoittautumisaikaa.

Ota vastaan saamasi opiskelupaikka

 • Opiskelupaikan vastaanotto tehdään Oma opintopolku -palvelussa.

Ensimmäisen lukuvuoden läsnäolo kirjataan automaattisesti

 • Ensimmäisen lukuvuoden läsnäolo merkitään opintorekisteriin automaattisesti paikan vastaanoton jälkeen (Opintopolku-palvelussa mahdollisesti mainittua erillistä lukuvuosi-ilmoittautumista ei tarvita).
 • Mikäli et aloita opintoja ja haluaisitkin ilmoittautua poissaolevaksi, sinun tulee ottaa huomioon poissaolevaksi illmoittautumisen rajoitukset:
 • Tiedot opintorekisterin kirjauksia varten saadaan hakuvaiheessa kerätyistä henkilötiedoista.

Huomaa poikkeusaikataulut kesällä 2021!

 • Siirrymme kesällä 2021 uuden opiskelijatietojärjestelmän käyttöön. Tämä aiheuttaa katkoja palveluissa.
 • Uusia opiskeluoikeuksia pääsemme kirjaamaan vasta heinäkuun lopulla, kun uusi tietojärjestelmä on saatu käyttöön.
 • Vasta opiskeluoikeuden kirjaamisen jälkeen on saatavissa kirjoillaolotodistus läsnäolevaksi ilmoittautumisesta! Tiedekunnan päätös opiskeluoikeuden myöntämiestä riittää monessa tapauksessa todistukseksi opiskelijana olosta.
 • Lähetämme opiskelijakeskus Discosta sähköpostia, kun uusi opiskeluoikeus on kirjattu järjestelmään!

Ilmoittautumisen merkitsemisen jälkeen sinulle lähetetään sähköposti asiasta.

 • Kun opiskeluoikeutesi ja lukuvuosi-ilmoittautumisesi on kirjattu opintorekisteriin, voit aktivoida utu-käyttäjätunnuksen, liittyä halutessasi ylioppilaskuntaan ja tilata opiskelijakortin.
 • Saat ohjeet sähköpostitse Opiskelijakeskus Discosta.

Vasta seuraavina lukuvuosina sinun on ilmoittauduttava jatkavia opiskelijoita koskevien ilmoittautumisohjeiden mukaisesti.

Jatkava opiskelija

Kaikkien perus- tai jatkotutkintoa suorittavien opiskelijoiden tulee ilmoittautua yliopistoon vuosittain läsnä- tai poissaolevaksi.

 • Turun yliopiston lukuvuosi-ilmoittautumisaika tutkinto-opiskelijoille on 1.6.-31.8. (katso alta kesän 2021 poikkeusaikataulut).
 • Vain kevätlukukautta koskeva ilmoittautumisaika on 1.12.-15.1. Kevään ilmoittautumisaika koskee opiskelijoita, jotka ovat ensin ilmoittautuneet pelkästään syyslukukaudeksi, ja jotka ilmoittautuvat erikseen kevätlukukaudeksi.
 • Lukuvuosi-ilmoittautumista ei voi tehdä ennen ilmoittautumisajan alkua.
 • Ilmoittautua ei voi myöskään takautuvasti jo päättyneille lukukausille.

Huomaa poikkeusaikataulut kesällä 2021!

Uuden tietojärkestelmän käyttöönotto kersällä 2021 aiheuttaa poikkeusaikatauluja lukuvuosi-ilmoittautumisiin.

 • 1.-23.6.2021 lukuvuosi-ilmoittautuminen tehdään Nettiopsussa.
  • Nettiopsussa voit ilmoittautua koko lukuvuodeksi läsnäolevaksi tai koko lukuvuodeksi poissaolevaksi. Ilmoittautuminen päivittyy kaikkiin voimassaoleviin opiskeluoikeusiisi kerralla.
 • 24.6.-1.8.2021 lukuvuosi-ilmoittautumisissa on katko, kun yliopistossa siirrytään uuden opiskelijatietojärjestelmän käyttöön.
 • 2.-31.8.2021 lukuvuosi-ilmottautuminen jatkuu Oili-ilmoittautumispalvelussa.
  • Oili-ilmoittautumispalvelussa ilmoittautuminen tehdään opiskeluoikeuskohtaisesti, jolloin voit ilmoittautua erikseen läsnäolevaksi yhteen ja poissaolevaksi toiseen opiskeluoikeuteen.
  • Oilissa voit myös ilmoittautua eri statuksille syys- ja kevätlukukausiksi (eli läsnä/poissaolon saa valittua lukukausikohtaisesti).

Ilmoittautua voi myös sähköpostitse disco[at]utu.fi. Muista ilmoittaa opiskelijanumerosi tai henkilötunnuksesi.

 • Ilmoittautumisia ei oteta vastaan puhelimitse.

Jos et ole ilmoittautunut yliopistoon edellisenä lukukautena lainkaan, sinua koskevat uudelleenkirjoittautumisen käytännöt. Ole yhteydessä Opiskelijakeskus Discoon: disco[at]utu.fi. Muista ilmoittaa viestissäsi opiskelijanumerosi tai henkilötunnuksesi.

Ylioppilaskunnan jäsenyys

Tieteellistä jatkotutkintoa suorittavaille ylioppilaskunnan jäsenyys on vapaaehtoinen.