Tutkinnon jälkeiset täydennysopinnot

Turun yliopiston opintojohtosäännön mukaan perustutkinnon suorittaneella on mahdollisuus täydentää opintojaan tutkinnon suorittamisen jälkeen. Opinto-oikeus eri oppiaineisiin määräytyy samoin perustein kuin yliopiston varsinaisten opiskelijoiden sivuaineoikeus.

Turun yliopiston opintojohtosääntö 5.1 §:

 • Opiskelijalla, joka on suorittanut Turun yliopistossa ylemmän korkeakoulututkinnon tai sellaisen alemman tutkinnon, jonka suorittaneella ei ole oikeutta suorittaa ylempää korkeakoulututkintoa, on oikeus maksutta täydentää opintojaan tutkinnon suorittamislukuvuoden ja tutkinnon suorittamista seuraavan kahden lukuvuoden ajan ilmoittautumalla täydennysopiskelijaksi.

Tutkinnon täydennysopinnot kirjataan opintorekisteriin erikseen tutkinto-opinnoista, suorittamaasi tutkintoa ei enää muokata.

Täydentäviä opintoja suorittavalla ei ole oikeutta liittyä ylioppilaskuntaan, eikä siten oikeutta ylioppilaskunnan jäsenetuihin.

Ohjeita tutkinnon täydennysopinnoista

Tutkinnon täydennysaika

Tutkinnon maksuton täydennysaika määritellään yliopiston opintojohtosäännössä.

 • Uusi opintojohtosääntö astui voimaan 1.8.2018. Sen myötä tutkinnon täydennysaika on kaksi täyttä lukuvuotta perustutkintoon valmistumisesta lähtien.
 • Vanhemman opintojohtosäännön mukaisesti opiskelijalla oli oikeus maksutta täydentää opintojaan tutkinnon suorittamislukuvuoden ja tutkinnon suorittamista seuraavan kolmen lukuvuoden ajan.

Täydennysaika näkyy opintorekisterissä

 • Tutkinnon täydennysaika näkyy Pepissä opiskeluoikeuden voimassaolotiedoissa.
 • Täydennysajan päättymisestä ilmoitetaan sinulle sähköpostitse ja sen jälkeen opintoihin voi hakea jatkoa maksullisina erillisopintoina. ​​​​​
Ilmoittaudu tutkinnon täydennysopintoihin

Ensimmäistä kertaa tutkinnon täydennysopintoihin ilmoittautuessasi ota yhteyttä opiskelijakeskus Discoon.

 • Ilmoita viestissä opiskelijanumerosi tai henkilötunnuksesi, nimesi, sekä se, että ilmoittaudut täydentämään Turun yliopistossa suorittamaasi tutkintoa.
 • Täydennysopintoihin tavoittelemistasi opinnoista sinun tulee olla yhteydessä siihen oppiaineeseen, jota haluat täydentää. Pelkkä täydentäjäksi ilmoittautuminen ei takaa pääsyä oppiaineen opintoihin.

Tutkinnon täydennysoikeus voidaan merkitä vasta, kun tiedekunta on kirjannut valmistuneen perustutkintosi Peppiin.

 • Kun ilmoittautuminen täydentäjäksi on merkitty, saat siitä tiedon sähköpostiisi.
 • Koska kyseessä on uusi opiskeluoikeus, voit ilmoittautua milloin tahansa lukuvuoden aikana ilman, että sinulta peritään uudelleenkirjoittautumismaksua.
 • Tutkinnon täydentäjänä et voi kuulua ylioppilaskuntaan tai hakea opiskelijakorttia.
 • Tutkinnon täydennysopinnot kirjataan opintorekisteriin erikseen tutkinto-opinnoista, suorittamaasi tutkintoa ei enää muokata.

Seuraavina lukuvuosina ilmoittautuminen merkitään automaattisesti koko tutkinnon täydennysajan ilman, että sinun on ilmoittauduttava henkilökohtaisesti.