Konetekniikka, diplomi-insinööri (2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• olet kiinnostunut koneista ja älykkäistä järjestelmistä
  • haluat olla kehittämässä älykästä tuotantoa tai autonomisia laitteita
  • olet kiinnostunut digitaaliteknologiasta

Nykypäivän ja tulevaisuuden konetekniikan diplomi-insinöörillä tulee olla perinteisen konetekniikan osaamisen lisäksi hyvä teoreettinen ja käytännön valmius digitaalisen murroksen tuomien uusien teknologioiden ja menetelmien hallintaan. Turun yliopiston konetekniikan ohjelma vastaa tähän tarpeeseen kouluttamalla asiantuntijoita, joilla on sekä vahva perinteisen konetekniikan perusta että erityisosaaminen joko digitaalisen valmistuksen, älykkäiden järjestelmien tai digitaalisen koneensuunnittelun alalla.

Turun yliopiston konetekniikan DI-koulutuksessa voit syksyllä 2020 syventyä älykkäisiin järjestelmiin.

Koulutuksen opintoihin sisältyy monialaisen Turun yliopiston tarjoamia liiketoimintaosaamisen opintojaksoja. Myös yliopiston erittäin laaja sivuainetarjonta antaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet vahvistaa osaamistaan pääainetta tukevilla aloilla.

Koulutus vastaa Varsinais-Suomen erityistarpeisiin muun muassa meriteollisuuden, ajoneuvoteollisuuden, energiateollisuuden, kappaletavara-automaation, lääketeollisuuden ja terveysteknologian sektoreilla. Ohjelmasta valmistuvien diplomi-insinöörien osaamiselle on kysyntää paitsi Turun seudun teollisuudessa myös laajemmin Suomessa ja ulkomailla.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• erilaiset asiantuntijatehtävät
  • tuotesuunnittelu ja -kehitystehtävät
  • tuotantoprosessien suunnittelu- ja kehitystehtävät
  • projektien johtotehtävät esimerkiksi teknologiateollisuudessa, konepajateollisuudessa ja teknisen kaupan alalla
  • yritysten johtotehtävät