Helena Vainisalo

Kasvatustieteiden opiskelija Helena

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Mun nimi on Helena Vainisalo, tutummin Hellu. Opiskelen 3. vuotta kasvatustieteiden tiedekunnassa, Rauman OKL:ssä varhaiskasvatuksen opettajan tutkinto-ohjelmassa. Pääaineeni on kasvatustiede ja opiskelen sivuaineena terveystiedon perusopintoja."

Miten päädyit opiskelemaan kasvatustiedettä Turun yliopistoon?

"Pienenä olen sanonut, että minusta tulee isona maailmanmatkaaja (kuinka hassu lapsuuden unelma-ammatti!). Päädyin kuitenkin jo nuorena juniorivalmentajaksi harrastukseni pesäpallon kautta ja useampaa joukkuetta valmennettuani, alkoi lukion aikana herätä ajatus siitä, että olisiko lasten ja nuorten kanssa työskentely ja opettaminen minun juttuni tulevaisuudessakin.

Päädyin hakemaan kahden välivuoden jälkeen Raumalle opiskelemaan varhaiskasvatuksen opettajaksi keväällä 2019. Parin välivuoden aikana ehdin kaupan alan töiden ohessa myös toimimaan lapsenvahtina ja tekemään ala-asteelle sijaisuuksia. Otin silloin myös perusteellisesti selvää kasvatusalan mahdollisuuksista, joista varhaiskasvatus kiinnosti minua eniten. Rauma oli tuttu kaupunki jo pesisajoilta, joten tänne oli helppo muuttaa ja tulla opiskelemaan Turun yliopiston Rauman kampukselle!"

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Tällä hetkellä minua inspiroi eniten opinnoissani marraskuussa alkava päättöharjoittelu esikoulussa sekä sivuaineopinnot. Terveystieto on toinen sydäntä lähelläni oleva aine ja on mahtavaa päästä yhdistämään se kasvatustieteiden opintoihin! Koska minulla on vain yksi sivuaine, olen valinnut lisäksi ns. muita opintoja tälle lukuvuodelle ja niistäkin löytyi pari super mielenkiintoista opintojaksoa täydentämään opintojani!"

Mikä on unelma-ammattisi?

"Olen aina ollut kova touhuamaan ja tekemään. Harrastushistoriastani ja vapaa-ajan lempipuuhistani löytyy musiikin, ulkona liikkumisen ja urheilun lisäksi kaikkea luovaa näpertelyä käsillä. Koenkin siis, että varhaiskasvatuksen opettajan työssä pääsen yhdistämään nämä asiat lasten ideoihin heittäytymiseen ja luovuutta vaativiin projekteihin. Tulevaisuudessa toivon uraltani opehommien lisäksi päätyväni tekemään myös esimerkiksi kasvatusaiheista podcastia tai somea! En myöskään poissulje kiinnostusta kasvatustieteiden hankkeisiin tai kouluttamiseen tulevaisuudessa."

Lempipaikkasi kampuksella ja Raumalla?

"Lempipaikkani Rauman kampuksella, Seminaarinmäellä eli tutummin Sempulla on ehdottomasti puutarha! Lempipaikkojani Raumalla on Sempun mäen lisäksi vanha Rauma sekä merenrannat."

Mitä teet vapaa-ajallasi?

"Opiskelun lisäksi vapaa-aikani kuluu ystävien kanssa ulkoillen, pelaillen lautapelejä sekä katsellen realityohjelmia!"