kasvatustieteiden opiskelijoita kesällä

Opiskelu kasvatustieteiden tiedekunnassa

Kasvatustieteiden tiedekunnasta valmistuu laaja-alaisia kasvatuksen, koulutuksen ja opetuksen asiantuntijoita ja ammattilaisia varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen. 

Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa opiskelee noin 1750 perustutkinto-opiskelijaa ja noin 200 jatkotutkinto-opiskelijaa. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valitaan tiedekunnan eri tutkinto-ohjelmiin vuosittain noin 330.  Opiskelupaikat ovat hyvin haluttuja ja kasvatustieteiden tiedekunta on jo vuosia ollut Turun yliopiston suosituimpia hakukohteita. Oppiaineemme ovat myös suosittuja sivuaineita: tiedekunnassa opiskelee vuosittain noin 270 aineenopettajaopiskelijaa ja suuri määrä muita sivuaineopiskelijoita.

Kasvatustieteiden tiedekunnassa voi suorittaa kasvatustieteiden kandidaatin ja/tai maisterin tutkinnon:

  • varhaiskasvatuksen opettajan tutkinto-ohjelmassa
  • luokanopettajan tutkinto-ohjelmassa
  • käsityön aineenopettajan tutkinto-ohjelmassa 
  • kasvatustieteiden tutkinto-ohjelmassa kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen tai erityispedagogiikan pääaineessa

Koulutustarjontaan kuuluvat myös Kasvatustieteen (varhaiskasvatus) maisteriohjelma sekä kansainvälinen Education and Learning (EdLearn) -maisteriohjelma.

Turun yliopiston laaja sivuainevalikoima antaa opiskelijalle hyvät mahdollisuudet kiinnostavien aineyhdistelmien suorittamiseen ja omannäköisen tutkinnon suunnitteluun.