Jutta Järvinen

Kasvatustieteiden opiskelija Jutta

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Heippa kaikki! Mä oon Jutta Järvinen ja opiskelen toista vuotta luokanopettajaksi Turun yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa. Meillä ei oo sivuainevalinnat vielä ollut ajankohtaisia, mutta ainakin liikunta ja ehkä käsityö saattaisi kiinnostaa mua. Kivoja sivuaineita ois niin monia!”

Miten päädyit opiskelemaan kasvatustieteitä Turun yliopistoon?

”En meinannut lukion aikana tai sieltä valmistumisen jälkeen keksiä alaa, joka kiinnostaisi mua tarpeeksi. Mun suvussa on varmaan miljoona opettajaa, joten aattelin, että ope musta ei ainakaan tuu. Sain ekan sijaistuspyynnön ala-asteelle mun tädiltä ja huomasin sen olevankin ihan mun juttu. Sijaistuspyyntöjä alkoi tulemaan muiltakin opettajilta ja vietinkin sitten kaikki kolme välivuotta enemmän tai vähemmän koulumaailmassa keräten kokemusta.

Ekana hakukertana en oikein yrittänyt tosissaan päästä mihinkään, vaikka Turun yliopiston opettajakoulutus mun hakutoiveista löytyikin. Arvatenkaan en silloin päässyt sisään. Toisena vuonna lukion jälkeen yritin jo ihan tosissani hakea luokanopettajakoulutukseen, mutta silloin ei vielä onnistanut. Kolmantena vuonna hain luokanopeksi, tanssinopeksi ja fyssariksi ja olin jo melkein menettänyt toivoni Turun yliopistossa opiskelemisesta. Vihdoin kuitenkin sain kesän aikana hyväksyntäkirjeen luokanopettajakoulutuksesta sähköpostiin. Tuntui niin uskomattomalta päästä ekaan hakutoiveeseeni ja iso kivi vierähti samalla harteilta. Onneksi en luovuttanut, vaikka välillä välivuodet ja epävarmuus alkoi vähän turhauttamaankin.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Mua inspiroi ehdottomasti uuden oppiminen ja oman ajattelun kehittäminen. Opiskellaan paljon yhdessä kavereiden kanssa, jolloin päästään jakamaan ajatuksia, keskustelemaan ja oppimaan toisiltamme. Huomaan oppineeni jo vuodessa hirmuisesti. En ajattele enää niin mustavalkoisesti, vaan on jo luontevampaa pohtia asioita monelta eri kantilta. Meillä on myös tosi ammattitaitoisia opettajia, joiden kanssa päästään oppimaan tosi monipuolisesti. Musta on ihanaa, että kaiken pänttäämisen vastapainona on milloin lintubongailua ja milloin pianolla säestämistä tai ulkona maataiteen tekemistä.”

Lempipaikkasi kampuksella?

”On vaikeeta nimetä yhtä tiettyä lemipaikkaa kampukselta, mutta yleisesti melkeen kaikki opiskelijaruokalat. Lounaalla on kiva vaihtaa kuulumisia opiskelukavereiden kanssa, mitä osaa arvostaa entistä enemmän kaiken etäilyn jälkeen. Jos joku pitäis kuitenkin valita, niin se ois ehkä Piccumaccia (opiskelijaravintola) sen rauhallisen tunnelman ja hyvän kasvisruoan takia.”

Mitä tykkäät tehdä opiskelujen vastapainoksi?

”Mulle harrastukset, joiden virkaa tällä hetkellä toimittaa uinti ja taitoluistelu, on tosi tärkeitä opiskelujen ohella. Niistä saa yllättävän paljon virtaa opiskelijan arkeen. Kun mä keskityn uintitekniikkaan tai harjoittelen piruettia, niin viimeisenä mulla pyörii mielessä tuleva tentti tai tutkimusartikkelien etsiminen. Tykkään kehittää itteäni myös vapaa-ajalla ja tunne, jonka uuden taidon hiffaaminen saa aikaan, saa mut leijailemaan pilvissä seuraavan viikon. Sporttailun lisäks mut voi löytää kotoa lukemasta hömppäromaaneja tai ompeluprojektien keskeltä touhuamasta.”