Luokanopettajan tutkinto-ohjelma, Turku, kasvatustieteen kandidaatti ja kasvatustieteen maisteri (3 v + 2 v)

Koulutus sopii sinulle, jos:

• tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa
  • olet kiinnostunut lasten ja nuorten kanssa työskentelystä
  • haluat kouluttautua kasvatuksen, koulutuksen, opetuksen ja oppimisen asiantuntijaksi

Luokanopettajan koulutukseen sisältyy kasvatustieteen opintoja, opetusharjoittelua sekä perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaisia opintoja. Valmistuvalla luokanopettajalla on valmiudet sekä itsenäiseen työskentelyyn että moniammatilliseen yhteistyöhön opettajana ja kasvattajana. Koulutuksen tavoitteena on taito kohdata ja opettaa myös kulttuuritaustoiltaan ja valmiuksiltaan erilaisia oppilaita.

Suurin osa luokanopettajaksi valmistuneista työskentelee opetustehtävissä. Tutkinnon suoritettuasi sinulla on kelpoisuus toimia esiopetuksessa ja luokanopettajana perusopetuksessa luokilla 1-6. Sivuaineiden avulla voit hankkia myös aineenopettajan tai erityisluokanopettajan pätevyyden.

Koulutus antaa valmiudet myös kasvatusalan hallinnollisiin, suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystehtäviin. Turun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijat ovat sijoittuneet valmistumisensa jälkeen hyvin työmarkkinoille.

Turun opettajakoulutuslaitoksessa annettava opetus pohjaa korkealaatuiseen tutkimukseen. Laaja sivuainevalikoima antaa opiskelijalle hyvät mahdollisuudet kiinnostavien aineyhdistelmien suorittamiseen ja omannäköisen tutkinnon suunnitteluun. Toimivat kansainväliset suhteet mahdollistavat opiskelijavaihdon eri puolille maailmaa.

Get inspired by future.
Meiltä valmistut työhön, jolla on merkitystä.

Koulutuksesta valmistuneiden uramahdollisuuksia:

• luokanopettaja