Laura Leimola

Kauppatieteiden opiskelija Laura

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Laura Leimola, toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa, pääaineenani markkinointi ja sivuaineena tietojärjestelmätiede. Minun tapauksessani omena ei kauas puusta pudonnut, sillä Turku on tuttuakin tutumpi kotikaupunkini ja täällä suoritin myös ylioppilastutkintoni.  Voin paljastaa ensin haaveilleeni yliopistopaikasta toisessa kaupungissa, mutta aivan viime hetkellä tajusin, kuinka paljon kaupungilla onkaan vielä annettavaa opiskeluelämän muodossa. Ja voi miten olisin jäänyt kaipaamaan Ruissalon kauniita luontopolkuja sekä horisonttiin avautuvaa Airiston maisemaa. Hetkeäkään en ole katunut päätöstäni jäädä tänne!”

Miten päädyit opiskelemaan kauppatieteitä Turun kauppakorkeakouluun?

”Kauppatieteiden opiskelu on kiinnostanut minua yläasteelta lähtien, vaikka matkan varrella ehdinkin punnita monen muun alan välillä. Loppujen lopuksi pysyin kuitenkin valinnassani, sillä koin kauppatieteiden vastaavan eniten mielenkiinnonkohteisiini eli haluun puhua vieraita kieliä, vaikuttaa tulevaisuuden yrityselämään sekä mahdollisuuteen käyttää myös ripauksen luovuutta.

Yliopisto on paikka, jossa saa kokeilla ja haastaa itseään uusien aiheiden sekä omien mielenkiinnonkohteidensa ympäröimänä. Täällä opiskelu on myös kasvun aikaa, oli sitten minkä tahansa ikäinen opiskelija. En voi sanoa olevani 100% varma siitä, että kyseinen ala on juuri se niin sanottu täysin oikea, vaikka siitä valtavasti olenkin kiinnostunut. On hyväksyttävää tuntea myös epävarmuutta ja haaveilla useasta asiasta samaan aikaan. Onneksi Turun yliopistossa yhden koulutusalan valinta ei sulje pois muita, vaan päinvastoin. Voin koostaa opinnoistani juuri sen näköisen kuin haluan ja valita esimerkiksi psykologian opintoja pääaineeni oheen.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Turun yliopistossa minua inspiroivat jatkuva oman tietotaidon laajeneminen, mielenkiintoiset luennoitsijat ja mahdollisuus valita opintoihinsa myös muiden tiedekuntien tarjoamia kursseja. Kampusalueen yhtenäisyys mahdollistaa päivittäisen vuorovaikutuksen muiden tiedekuntien opiskelijoiden kanssa, ja Assarin ullakolla (Unican opiskelijaravintola) voi kuulla ruokapöytäkeskusteluja aina ruotsin kielestä espanjan kieleen. Yliopisto-opiskelussa vastuu on minulla itselläni ja olen täällä vain itseäni varten, se onkin parasta täällä opiskelussa, sillä saan ihan luvan kanssa käyttää halutessani koko päivän perehtymällä itseäni kiinnostaviin asioihin.”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Unelma-ammattini on päästä työskentelemään kansainvälisessä työympäristössä, ehkäpä terveyteen tai liikuntaan keskittyvässä yrityksessä. Pidän isojen kokonaisuuksien hahmottamisesta sekä niihin liittyvien pienempien osien yhdistämisestä, joka toteutuu erityisesti markkinointitehtävissä ja yhteistyössä eri työtiimien kanssa.”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Lempipaikkani kampuksella on kauppakorkeakoulun kirjasto. Siellä minua ympäröivät useat mielenkiintoiset opukset, muut opiskelijat ja tekemisen meininki. Turussa lempipaikkanani on Kuuvannokka Ruissalossa ja siitä aukeava upea meri, jolla on valtavasti tarjottavaa jokaisena vuodenaikana.”