Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Annika Karhula ja opiskelen matemaattis-luonnontieteellisessä  tiedekunnassa kemiaa. Tällä hetkellä sivuaineeksi olen lukenut biokemiaa sekä pienen kokonaisuuden matematiikkaa ja fysiikkaa, mutta tarkoitus olisi haalia siihen kaveriksi vielä jotain."

Miten päädyit opiskelemaan kemiaa Turun yliopistoon?

"Kemia valikoitui hakukohteeksi, koska tykästyin siihen lukiossa ja koin olevani siinä hyvä. Ja miksi Turku? No mikäs muukaan! Tiesin aina haluavani tänne ja yksi haave toteutui, kun sain tietää pääseväni opiskelemaan Turkuun."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Inspiroivaa on se, että nämä opinnot vievät oikeasti kohti omaa ammattia ja tulevaisuuden töitä. Jokainen kurssi on yksi askel eteenpäin. Viihtyisä opiskeluympäristö ja opiskelijakaverit antavat myös kummasti lisäboostia. Mutta nyt just isoin juttu on se, että etävaiheesta ollaan pääsemässä pois ja voidaan opiskella koululla!

Parasta yliopistoelämässä on opiskelijayhteisö, ympäristö ja tapahtumat, joissa pääsee tapaamaan tuttuja sekä myös uusia tuttavuuksia. Ai vitsit, livet ler!"

Mikä on unelma-ammattisi?

"Olishan se aika mahtavaa päästä lääkekehityksen maisterin jälkeen rakentamaan uraa johonkin lääkefirmaan ja mahdollisesti jopa kansainvälisesti."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Ehdottomasti meidän upouusi Aurum ja sen opiskelijalounge."

Lempipaikkasi Turussa?

"Parasta täällä on meri! Ruissalo, jokiranta tai jos saaristo mitenkään lasketaan osaksi Turkua, niin niissä maisemissa voisi viettää aikaa vaikka kuinka."