Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Olen Reetta Rantakokko ja opiskelen toista vuotta matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa kemianlaitoksella. Tulevaisuudessa valmistun kemian aineenopettajaksi ja toiset opetettavat aineeni tulevat olemaan sivuaineeni matikka ja fysiikka.”

Miten päädyit opiskelemaan kemiaa Turun yliopistoon?

”Olen aina ollut todella intohimoinen uuden oppimisen, matematiikan ja luonnontieteiden suhteen. Miltei koko lukioaikani ajattelin, että minusta tulee uraauurtava tutkija jonkin tekniikan alan DI-koulutuksella, esimerkiksi biotekniikan alalta. Kuitenkin aivan lukion lopulla mieleeni juolahti ajatus aineenopettajuudesta. En ottanut vaihtoehtoa heti tosissani, mutta ajan kanssa huomasin, etten saanut tätä urasuuntausta mielestäni. Tein itsetutkiskelua ja tunnistin itsestäni piirteitä, jotka sopisivat mielestäni opettajalle, ja tiedän opettajan arjen olevan sellaista, jota haluan tulevaisuudessa elää. Siispä tutustuin suosikkioppiaineeni koulutustarjontaan suosikkikaupungissani, ja hain sekä pääsin Turun yliopistoon opiskelemaan kemiaa. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani – sekä itse opetettavat aineet että opetus innostavat minua suuresti ja innostus tuntuu vain kasvavan.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Rakastan (etenkin luonnontieteiden) opiskelua! Haluaisin siis vastata, että miltei kaikki inspiroi. Minusta on ihan mielettömän siistiä oppia uutta maailmankaikkeudesta ja tällä tavalla muokata omaa ajatteluaan. Kaikkein parasta on se, kun yliopistossa pääsee oppiainerajojen yli yhdistelemään omaa tietoaan. Turun yliopisto on vielä kaiken lisäksi etenkin näin kotiseuturakkaan opiskelijan näkökulmasta aivan ylivoimainen; toimiva kampus, laajat opiskelumahdollisuudet ja inspiroiva yliopistoyhteisö – kaikki mitä opiskelupaikaltaan saattaa toivoa!”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Urasuunnitelmani ovat selkeät. Valmistun aineenopettajaksi, jolloin voin työllistyä lehtoriksi tai aineenopettajaksi. Suurin toiveeni ja tavoitteeni tällä hetkellä olisi työllistyä kemian ja ehkäpä myös fysiikan lehtoriksi johonkin Turun tai sen lähikunnan lukioon.”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Ei tarvitse edes miettiä vastausta, kampuksella ehdottomasti Aurum! Kemianlaitos sijoittuu tähän kauniiseen ja inspiroivaan rakennukseen.

Turussa tykkään todella monesta paikasta ja yksittäisen suosikin nimeäminen on todella vaikeaa. Näen kauneutta miltei kaikkialla ympäristössä, mutta suosikkejani ovat ne paikat, joissa yhdistyvät vesi ja vehreys. Ehkä sanon vain, että jokiranta aikaisessa aamuauringossa on ainakin yksi parhaista. Myös oma koti on korkealla suosikkilistalla.”

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Touhuan monenmoista opintojen ohella. Olen taitava ajankäyttäjä, ja täten onnistun mahduttamaan kalenteriini kaikkea opettajan sijaisuuksista utulähettiläshommiin sekä vapaa-ajan puolella (toisinaan vähän turhan) satunnaisesta liikunnan harrastamisesta ystävien kanssa hengailuun. Minut löytää myös Instagramista henkilökohtaiselta ”ammattitiltäni” @kemianopex, jonne päivitän opinnoistani ja opehommista.”