Linda Kukkola

Kasvatustieteiden opiskelija Linda

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Moikka moi! Ihan huippua toimia utulähettiläänä ja opiskella Turun yliopistossa. Odotan innolla, että pääsen kertomaan teille lisää opiskelijaelämästä osana tätä huikeeta porukkaa. Olen Linda Kukkola ja opiskelen luokanopettajaksi kasvatustieteiden tiedekunnassa. Sivuaineina opiskelen psykologiaa ja terveystietoa."

Miten päädyit opiskelemaan kasvatustiedettä Turun yliopistoon?

"Mulla oli lukioaikana monta tulevaisuuden suunnitelmaa. Yläkoulusta asti olin haaveillut työskentelystä erilaisten ihmisten parissa. Lukion alussa ajattelin vielä ryhtyväni ensihoitajaksi, mutta tokana vuonna päätin yhdistää koiraharrastukseni tulevaisuuden ammattiini ja opiskella eläinlääkäriksi. Siispä aloitin fysiikan, kemian ja biologian parissa ahkeroinnin.

Psykologian kursseilla kuitenkin huomasin, että ihmismieli ja sen toiminta veti mua magneetin lailla puoleensa. Hainkin heti lukion jälkeen Turun yliopistoon opiskelemaan psykologiaa. Ekalla kerralla en vielä sisään päässyt ja välivuotenani innostuin tutkimaan lisää Turun yliopiston monipuolista koulutustarjontaa. Sieltä löysin kasvatustieteiden tiedekunnan sivut ja loppu on historiaa! Täällä sitä nyt opiskellaan luokanopettajaksi ja etsitään omaa polkua opetus- ja kasvatusalan piiristä.

Ja miksi juuri Turkuun? Vietin yläkoulu- ja lukioaikanani monet kesät Turun lähiseudulla Naantalissa ja olin aivan myyty rannikon tunnelmasta. Ajatus Turussa opiskelusta alkoi houkutella todella. Lisäksi sain kuulla, että noin viidesosa Turun kaupungin asukkaista on opiskelijoita, mikä sen parempaa! Tänne tiesin haluavani."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Luokanopettaja ja opinto-ohjaaja, ehkä jonain päivänä vielä huippukokki tai maailmanmatkaaja-kirjailija."

Mikä on lempipaikkasi Turun yliopiston kampuksella?

"Macciavelli eli Maccis (opeopiskelijoiden tyyssijassa Educariumilla sijaitseva opiskelijaravintola, jossa on vietetty monet hauskat hetket hyvässä seurassa kukkaroystävällisellä lounaalla)."

Mikä on lempipaikkasi Turussa?

"Näitä on monta! Yksi ehdoton lempparini on Halistenkosken lenkkireitti (ihan keskustan ja yliopiston tuntumassa)."

Mikä inspiroi opinnoissasi?

"Omissa opinnoissani minua inspiroi ehdottomasti eniten niiden monipuolisuus. Meillä on erilaisia luentoja (suurryhmäopetusta, joka on enimmäkseen kuuntelua ja keskustelua), demoja (toiminnallista pienryhmäopetusta, jossa tehdään esim. erilaisia esitelmiä ja projekteja), itsenäistä opiskelua, harjoitustöitä ja opetusharjoitteluja.

Yliopisto-opiskelu on myös ihanan vapaata ja runsaan sivuainetarjonnan vuoksi omasta tutkinnosta saa rakennettua hyvin omannäköisensä. Vapaudesta huolimatta huolien ja epäselvyyksien kanssa ei tarvitse jäädä yksin vaan yliopistolla on laaja tuki niin opintojen suunnitteluun ja aloitukseen kuin opiskeluissa jaksamiseenkin. Meillä on hyvä yhdessä tekemisen meininki."