Suvi Pekkala

Oikeustieteen opiskelija Suvi

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Moi! Mie olen Suvi Pekkala, 22-vuotias Kittilän kasvatti ja opiskelen toista vuotta oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Isona musta tulee siis oikeusnotaari ja oikeustieteen maisteri. Lisäksi opiskelen ylimääräisinä opintoina kieliä, kuten saksaa ja ranskaa, sekä joustavalla opinto-oikeudella oikeuspsykologiaa Itä-Suomen yliopistossa."

Miten päädyit opiskelemaan oikeustiedettä Turun yliopistoon?

"Oikis valikoitui opintieksi ennen kaikkea sen tarjoamien lukuisien uramahdollisuuksien vuoksi. Juristina on mahdollista työskennellä monien eri oikeudenalojen parissa aina liikejuridiikasta ympäristöoikeuteen, joten tutkinto avaa monia ovia. Tällä hetkellä olen kiinnostunut ennen kaikkea EU-oikeudesta ja rikosoikeudesta (liekö dekkariharrastuksella jotain osuutta asiaan). Lisäksi oikeudellinen ala elää jatkuvassa muutoksessa, joten uusia haasteita löytyy aina.

Kansainvälisyys ja innovatiivisuus oli suuri syy siihen, miksi halusin opiskelemaan juuri Turkuun, sillä täällä mahdollisuudet verkostoitua ja rakentaa opinnoista juuri omannäköiset ovat todella laajat. Jo fuksiviikolla huomasin, miten yliopisto kannustaa opiskelijoita ottamaan opintoajasta kaikki irti esim. lähtemällä vaihtoon tai tutustumalla muiden tiedekuntien tarjoamiin opintokokonaisuuksiin."

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

"Opinnoissani minua inspiroivat mahdollisuuksien rajattomuus, sillä Turun yliopistossa on hyvin paljon tarjontaa, joista voi yhdistellä vapaasti itselle toimivan ja mieluisan kokonaisuuden. Kampusalue on tiivis ja yliopistotoiminnassa poikkitieteellisyys on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, joten täällä on oivat mahdollisuudet verkostoitua ja sivistää itseä opintoalojen rajat ylittävästi.

Myös opiskelussa parasta on ehdottomasti värikäs ja kannustava opiskelijayhteisö, joka on opettanut minulle vähintään yhtä paljon kuin itse opiskelu. Tunnen, että olen löytänyt paikkani yliopistosta samanhenkisten ihmisten joukosta ja mieleisestä kaupungista, jossa voin olla oma itseni ja kehittää itseäni."

Mikä on unelma-ammattisi?

"Pidän kaikki vaihtoehdot avoinna, mutta ehdoton haaveeni olisi päästä työskentelemään ulkomaille, kenties EU-oikeuden pariin. Toisaalta myös ura tuomioistuimessa kiinnostaisi."

Lempipaikkasi kampuksella?

"Ehdoton paraatipaikka kampuksella on Educariumin kirjasto, jossa saan aina parhaimman flow-tilan lukemiseen. Eritoten pidän toisen kerroksen pehmeistä tuoleista, joissa pystyy paitsi seuraamaan etäluentoa, myös ottamaan palauttavat päikkärit velvollisuuksien välissä."

Lempipaikkasi Turussa?

"Rakastan luonnossa samoilua, joten ehdottomiin lempipaikkoihini kuuluvat Ruissalon upea luonnonsuojelualue ja Kuralan metsäpolut."

Lempiaktiviteettisi Turussa?

"Turku on kulttuurin ja taiteen kaupunki, joten ehdoton lempiaktiviteettini täällä on teatteri; joko sen katsominen tai näytteleminen. Olen harrastanut teatteria monta vuotta, joten heti välivuonna muutettuani Turkuun hakeuduin mukaan paikallisen ylioppilasteatterin toimintaan. Kannustan ehdottomasti vierailemaan myös paikallisissa museoissa ja muissa kulttuurikohteissa, sillä kaupungin rikas historia on tutustumisen arvoinen."