Hetta Haapasalmi

Oikeustieteen opiskelija Hetta

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Olen Hetta Haapasalmi, opiskelen Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja lisäksi teen Itä-Suomen yliopistossa oikeuspsykologian opintokokonaisuutta.”

Miten päädyit opiskelemaan oikeustiedettä Turun yliopistoon?

”Kiinnostuin lukiossa yhteiskunnallisista aiheista ja oikeustieteellinen tuntui hyvältä paikalta päästä tutustumaan niihin lisää. Tämän lisäksi psykologian alalle kuuluvat, oikeuteen liittyvät kysymykset kiehtoivat, ja sen vuoksi oikeuspsykologian opiskelu tuntui luontevalta valinnalta. Oikeustiede vaikutti omaa tulevaisuutta pohtiessa monipuoliselta alalta, joka mahdollistaa monenlaisissa työpaikoissa ja -tehtävissä työskentelyn. Turun yliopisto valikoitui ensisijaiseksi hakukohteeksi sijainnin, kauniin kaupunkimiljöön, kohtuullisen hintatason ja kuulemieni positiivisten kokemusten perusteella.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Opiskelussa inspiroi uuden oppiminen ja oivaltaminen. On ihana viedä omaa osaamistaan eteenpäin ja päästä soveltamaan opittuja asioita käytännössä. Vaihtelevat suoritustavat kursseilla, hyvät professorit ja tiivis opiskelijayhteistö auttavat pitämään motivaation yllä. Yliopisto-opiskelussa parasta on uudet ystävät, mielenkiintoiset kurssit sekä vapaus ja mahdollisuus tehdä opiskelijaelämästä juuri omannäköistä.”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Unelma-ammattini on tällä hetkellä juristi, sen pidemmälle en ole vielä ammattinimikkeen kanssa päässyt haaveissani. Oikeuspsykologian ja rikosoikeuden suhde sekä niiden parissa työskentely tulee tällä hetkellä ensimmäisenä mieleen, kun mietin tulevaa uraani, mutta myös esimerkiksi ympäristöoikeus tuntuu omalta ja todella tärkeältä oikeudenalalta. Tämän alan parhaita puolia ovatkin monet erilaiset mahdolliset urapolut!”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Kampuksella lempipaikkani on tällä hetkellä tuttu ja turvallinen Calonia (oikeustieteellisen tiedekunnan rakennus). Olen kuitenkin ottanut tämän lukuvuoden tavoitteeksi kokeilla mahdollisimman montaa eri opiskelupaikkaa kampuksella.

Turussa lempipaikkani on Saaronniemi. Se taipuu niin avanto-uintiin, koiralenkin kohteeksi kuin opiskelijatapahtumien järjestämispaikaksi.”

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Opiskelun ohella käyn osa-aikaisesti töissä, lenkkeilen ja touhuan muutenkin paljon Lyyli-koirani kanssa. Lisäksi käyn Campussportin ryhmäliikuntatunneilla ja puuhailen tallilla hevosharrastuksen parissa. Ainakin vuoden loppuun asti osallistun myös ainejärjestömme Lex Ry:n tapahtumajaoston riveissä erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja käyn ahkerasti myös muissa kuin Lexin opiskelijatapahtumissa.”