Odeya Toivanen

Poliittisen historian opiskelija Odeya

Opiskelijalähettiläs 2021–2022 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

"Moikka! Mä oon Odeya Toivanen, 21-vuotias poliittisen historian opiskelija. Opiskelen pääainettani toista vuotta yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa, ja sivuaineena mulla on ranskan kieli ja kirjallisuus."

Miten päädyit opiskelemaan poliittista historiaa Turun yliopistoon?

"Tiesin jo lukiossa haluavani tänne Turkuun opiskelemaan, mutta kävin kokeilemassa ensin toista alaa Itä-Suomen yliopistossa. Siellä mun pääaineena oli ympäristöpolitiikka. Tajusin kuitenkin ekan vuoden aikana kaipaavani jotain muuta (ja Turkua), joten hain vuosi sitten keväällä tänne opiskelemaan. Mulle poliittinen historia oli luonnollinen valinta, koska oon jo lapsesta asti tiennyt haluavani valtiotieteiden maisteriksi."

Mikä inspiroi sinua opiskelussasi Turun yliopistossa?

"Turussa opiskeleminen on mulle ylpeyden aihe ja koen inspiroituvani täällä asumisesta joka päivä! Tykkäänkin sanonnasta ”Varför Paris, vi har ju Åbo”, koska oon asunut Ranskassa lukioaikana. Turku onkin hyvä korvike Pariisille! Täällä opiskelemisessa parasta on se, että opiskelijayhteisö elää tosi vahvana ja tekemistä löytyy joka lähtöön!

Musta yliopisto-opiskelu on tarjonnut rutkasti mahdollisuuksia kokeilla omia kiinnostuksen kohteita, mutta myös hypätä täysin tuntemattomaan. Esimerkiksi tää opiskelijalähettiläisyys on juurikin sellainen juttu, mitä oon halunnut tehdä! Koska yliopisto on yhteisö, on myös uusia ihmisiä joka lähtöön. Kaikille löytyy varmasti oma porukkansa!"

Mikä on unelma-ammattisi?

"Mulle on lapsesta asti ollut selvää, että haluan luoda uraa yhteiskunnallisten asioiden äärellä, mutta viime vuosina oon alkanut kipuilemaan mahdollisuuksien paljouden kanssa. Tuntuu, että maailmassa on miljoona mua kiinnostavaa asiaa, enkä voi tehdä kaikki samaan aikaan. Esimerkiksi journalisti, kirjeenvaihtaja, diplomaatti ja kansainvälisten asioiden asiantuntija kiinnostavat paljon. Saa nähdä, mitä musta vielä tulee, kiirettä tässä iässä ei todellakaan ole!"

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

"Jos mun pitäisi valita lempipaikkani kampuksella, sanoisin varmaankin Pubin yläkertojen opiskelutilat. Niissä tiivistyy mun opiskelun ydin. Ylipäätään koko kampus kuuluu mun lemppareihin täällä Turussa. Koko kaupungissa mun lempparipaikka on kuitenkin mun oma koti (hiukan puolueellista ehkä)!"

Mikä tekee Turusta erityisen paikan asua ja opiskella?

"No Turustahan tekee erityisen se tunnelma, joka täällä asuville ja opiskeleville välittyy arkielämässä ja tapahtumien tuoksinnassa! Itse en ole kokenut vastaavaa tunnetta muissa kaupungeissa. Turku on kuin Pohjoismaiden Pariisi, pieni ja suurella sydämellä oma itsensä. Voisi vain yksinkertaisesti sanoa, ettei toista samankaltaista ole, eikä tule. Tämän voi kokea vain itse kokeilemalla."