Anni Kalliokoski

Poliittisen historian opiskelija Anni

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

”Moikka! Mun nimi on Anni Kalliokoski ja opiskelen nyt toista vuotta yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa, pääaineenani poliittinen historia. Sivuaineina opiskelen valtio-oppia ja kansainvälistä oikeutta. Lukuvuonna 2023-2024 olisi toiveena myös päästä suorittamaan sotatieteiden sivuainekokonaisuus Maanpuolustuskorkeakoulussa.”

Miten päädyit opiskelemaan poliittista historiaa Turun yliopistoon?

”Olen alakoululaisesta saakka ollut ehdoton historia-fani ja ensimmäinen ”tutkimukseni” perustuikin lastenhuoneen TV:stä katsottuun Titanic-dokumenttiin. Luonnollisesti päädyin siis lukiossa haalimaan kaikki mahdolliset historian kurssit, täydentäen lukkaria vielä yhteiskuntaopilla ja uskonnolla. Totesin toisena lukiovuotena, että täydellinen yliopistotutkinto yhdistäisi jollain tavalla kaikki nämä kolme. Opon opastuksella bongasinkin opintopolusta Turun yliopiston tarjoaman poliittisen historian ja valtio-opin tutkinnon ja päätin samalta istumalta ruveta turkulaiseksi. Kuten monet muutkin hyvät suunnitelmat, myöskään tämä ei toteutunut ihan niin helposti…

Valmistuin ylioppilaaksi keväällä 2019 ja lähdin heti valkolakkijuhlien jälkeen suorittamaan pitkäaikaista unelmaani naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen. Mun ”välivuosi” siis vierähti niin sanotusti kurkkusalaateissa. Vaikka opiskelupaikka Turun yliopistosta ei auennutkaan ylioppilaskeväänä, päädyin vastaanottamaan paikan Åbo Akademista, missä aloitinkin opinnot syksyllä 2020. Keväällä 2021 päätin kuitenkin suorittaa JOO-opinto-oikeudella poliittisen historian sivuainekokonaisuuden Turun yliopistossa. Long story short: vanha kipinä syttyi uudelleen ja päätin vielä kertaalleen kokeilla onneani (positiivisin lopputuloksin) kevään yhteishaussa.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

”Uskon, että erityisesti se ”oman alan” löytyminen on inspiroinut ja motivoinut mua kaikista eniten! Lisämotivaatiota omiin opintoihini tuovat ehdottomasti myös erittäin mielenkiintoiset ja ajankohtaiset erikoiskurssit, joita meidän laitoksen huippuammattilaisista koostuva henkilöstö lukukausittain järjestää! Rakastan myös kampuksella yleisesti vallitsevaa tunnelmaa, josta huokuu kiinnostus, uteliaisuus ja oppimisen halu. Huikean lisän opiskelijaelämääni tuo tietysti myös vilkas tapahtumakalenteri.

Parasta yliopisto-opiskelussa on ehdottomasti vapaus suorittaa juuri oman näköinen tutkinto. Pakollisten kurssien ja -suoritusten lisäksi on mahdollisuus hyödyntää uskomattoman laajaa valikoimaa erilaisia sivuaine- ja erikoistumismahdollisuuksia! Tottakai vapaus tuo myös vastuuta, joten sitä ihan huomaamattaan alkaa samalla aikuistumaan ja oppii pitämään itsestään huolta.”

Mikä on unelma-ammattisi?

”Olen jo pidemmän aikaan haaveillut urasta jossain kansainvälisessä organisaatiossa, kuten YK:ssa tai EU:ssa. Haluaisin päästä työskentelemään ulko- ja turvallisuuspoliittisten kysymysten parissa, joten myös ura eritysiesti puolustusvoimissa tai ulkoministeriössä kiinnostaisi kovasti!”

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

”Lempipaikkani kampuksella on ehdottomasti Feeniks-kirjaston lukusali. Salin suuret ikkunat antavat mahdollisuuden pysähtyä hetkeksi ihastelemaan alati vaihtuvaa maisemakuvaa. Tenttilukujen ja esseen väkertämisen lomassa voi parhaimmillaan huomata kuinka nopeasti syksyn värit vaihtuvat lumipeitteeseen ja lopulta kevätaurinko päättää (toivottavasti) lukuvuoden urakan.

Kuten monen muunkin, myös mun ensimmäinen Turku-ihastus oli jokiranta ja sitä reunustavat upeat, vanhat kivitalot ravintoloineen. Erityisesti Aurajoen varrelta löytyvä Qwenselin talo ja Apteekkimuseon sisäpiha ovat ehdottomia lempipaikkojani kaupungissa.”

Mitä muuta teet opiskelun ohella?

”Harrastan aktiivisesti liikuntaa, usein lenkkeilyn muodossa. Olen myös kuluneen vuoden aikana löytänyt uuden harrastuksen boulderoinnista! Tarkoituksena olisi tehdä syksyn aikana vielä uusi aluevaltaus myös Campus-sportin (Turun korkeakoulujen liikuntapalvelut) puolelle. Opiskelun ohella teen myös hieman töitä."