Mariette Oksanen

Suomen kielen opiskelija Mariette

Opiskelijalähettiläs 2022–2023 vastaa kysymyksiin.

Kuka olet?

“Moro! Mä oon Mariette Oksanen ja opiskelen Turun yliopiston humanistisessa tiedekunnassa nyt kolmatta vuotta. Mun pääaineeni on suomen kieli ja sivuaineina opiskelen espanjan kieltä ja kotimaista kirjallisuutta.” 

Miten päädyit opiskelemaan suomen kieltä Turun yliopistoon?

“Oon Tampereelta kotoisin ja halusin päästä tutustumaan johonkin toiseen, mulle uuteen kaupunkiin. Olin jo pitkään ollut kiinnostunut kielistä, joten Turku oli paras vaihtoehto kielten laajan opintotarjonnan vuoksi.”

Mikä inspiroi sinua opiskelussa ja opinnoissasi Turun yliopistossa?

“Mua inspiroi eniten tää yhteisö. On motivoivaa nähdä niin paljon innostuneita ihmisiä samassa paikassa opiskelemassa ja oppimassa koko ajan uutta niin monenlaisista asioista. Se saa innostumaan omista opinnoista aina vaan uudestaan. 

Yliopisto-opiskelussa parasta ja pahinta on oma valta ja vastuu omista opinnoista. Jokainen saa suorittaa opintojaan juuri omaan tahtiinsa.” 

Mikä on unelma-ammattisi?

“Tällä hetkellä todennäköisin suunnitelmani opinnoissani on suunnata aineenopettajakoulutuksen kautta opetusalalle.” 

Lempipaikkasi kampuksella ja Turussa?

“Yksi lempipaikoistani kampuksella on Feeniks-kirjasto. Siellä on yleensä helpoin keskittyä ja saada asioita aikaiseksi, jos muualla keskittymiskykyä ei tunnu löytyvän. Viihdyn erittäin hyvin myös Aurumilla (Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan sekä Turun yliopiston kemian laitoksen rakennus) ja Assarilla (Unican opiskelijaravintola)! 

Turussa yksi lempipaikoistani on Kerttulinmäen ”hirttokallio”. Raa’asta nimestään huolimatta siellä on hyvä istahtaa hetkeksi alas rauhoittamaan mieli ja keho kaiken arjen kiireen keskellä. Muita paikkoja, joissa viihdyn erityisen hyvin, ovat Kupittaanpuisto ja Urheilupuisto.”